Puslice su lagana poslastica od belanaca i šećera. Izmislio ih je 1720. godine švajcarski poslastičar Gasparini, iako neki izvori kažu da je već tada postojao i da ga je ovaj slavni kuvar samo poboljšao. Danas postoje tri različite vrste ovog kolača: francuski, italijanski i švajcarski. Razlika je u tome što je jedan jede sirov, ali dobro umućen, drugi se kuva, a treći se kuva na pari, pa muti. Srpske puslice se prave tako što se suše u rerni na niskoj temperaturi, a predlažemo vam da isprobate i verziju sa kokosom. Oduševićete se. 

  • Sasotojci:
  • 2 belanceta 
  • 150 g kokosa 
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli 

Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst šne, a onda lagano umešajte i kokos. Na pleh stavite pek papir, pa kašikom vadite smesu. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE