Puslice su lagana poslastica od belanaca i šećera. Izmislio ih je 1720. godine švajcarski poslastičar Gasparini, iako neki izvori kažu da je već tada postojao i da ga je ovaj slavni kuvar samo poboljšao. Danas postoje tri različite vrste ovog kolača: francuski, italijanski i švajcarski. Razlika je u tome što je jedan jede sirov, ali dobro umućen, drugi se kuva, a treći se kuva na pari, pa muti. Srpske puslice se prave tako što se suše u rerni na niskoj temperaturi, a predlažemo vam da isprobate i verziju sa kokosom. Oduševićete se.
- Sasotojci:
- 2 belanceta
- 150 g kokosa
- 100 g šećera
- prstohvat soli
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst šne, a onda lagano umešajte i kokos. Na pleh stavite pek papir, pa kašikom vadite smesu. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem