Puslice su najpoznatiji kolač od belanaca. Za njihovu pripremu potrebna su samo 3 sastojka i malo strpljenja jer se duže suše u rerni. Isprobajte novu verziju recepta sa dodatkom slanog kikirikija. Neverovatno je ukusna i učiniće beze smesu još boljom nego inače. Uz naše jednostavne trikove za pripremu puslica svaki put će vam uspeti bez greške.
- Sastojci:
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 1 kašičica limunovog soka
- 280 g šećera
- 70 g slanog kikirikija + još malo za ukrašavanje
Priprema:
Umutiti belanca sa prstohvatom soli i sokom od limuna. Potop postepeno dodavati šećer i neprestano mutiti. Kada dobijete čvrst šne dodajte kikiriki i lagano promešajte varjačom. Vadite kašikom smesu i stavljajte na pleh obložen pek papirom. Odozgo pospite kikirikijem. Peći na 80°C približno 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem