Puslice su najpoznatiji kolač od belanaca. Za njihovu pripremu potrebna su samo 3 sastojka i malo strpljenja jer se duže suše u rerni.  Isprobajte novu verziju recepta sa dodatkom slanog kikirikija. Neverovatno je ukusna i učiniće beze smesu još boljom nego inače. Uz naše jednostavne trikove za pripremu puslica svaki put će vam uspeti bez greške.

  • Sastojci:
  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 280 g šećera
  • 70 g slanog kikirikija + još malo za ukrašavanje

Priprema:

Umutiti belanca sa prstohvatom soli i sokom od limuna. Potop postepeno dodavati šećer i neprestano mutiti. Kada dobijete čvrst šne dodajte kikiriki i lagano promešajte varjačom. Vadite kašikom smesu i stavljajte na pleh obložen pek papirom. Odozgo pospite kikirikijem. Peći na 80°C približno 2 sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE