Ovseni keksići sa jabukama idealni su u ovim jesenjim večerima uz šolju toplog čaja. Prave se brzo i lako, a od ove količine sastojaka ispadne dosta keksića. Možete ih čuvati u staklenoj tegli ili metalnoj kutiji i do nekoliko dana. Tako ćete uvek imati slatkiš pri ruci.
- Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 60 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 60 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 60 g maslaca
- 1 jaje
- 1 jabuka
- korica limuna ili cimet - po ukusu
- orasi ili suvo voće - po ukusu
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Dodajte jaje, ovsene pahuljice, brašno i prašak za pecivo. Isecite jabuku na male kocke. Po želji se može dodati limunova kora ili cimet. Možete dodati i malo seckanih orašastih plodova ili suvog voća. Pomešajte testo sa jabukama. Vadite smesu rukama, oblikujte i stavljajte na pleh obložen pek papirom. Ako je potrebno, navlažite ruke vodom da vam se testo ne bi lepilo za ruke. Pecite 15-20 minuta na 180°C. Ostavite da se kolačići malo ohlade pre serviranja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem