Ovseni keksići sa jabukama idealni su u ovim jesenjim večerima uz šolju toplog čaja. Prave se brzo i lako, a od ove količine sastojaka ispadne dosta keksića. Možete ih čuvati u staklenoj tegli ili metalnoj kutiji i do nekoliko dana. Tako ćete uvek imati slatkiš pri ruci.

  • Sastojci:
  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 60 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 60 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 60 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 jabuka
  • korica limuna ili cimet - po ukusu
  • orasi ili suvo voće - po ukusu

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Dodajte jaje, ovsene pahuljice, brašno i prašak za pecivo. Isecite jabuku na male kocke. Po želji se može dodati limunova kora ili cimet. Možete dodati i malo seckanih orašastih plodova ili suvog voća. Pomešajte testo sa jabukama. Vadite smesu rukama, oblikujte i stavljajte na pleh obložen pek papirom. Ako je potrebno, navlažite ruke vodom da vam se testo ne bi lepilo za ruke. Pecite 15-20 minuta na 180°C. Ostavite da se kolačići malo ohlade pre serviranja.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE