Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode. Odlični su uz kafu, čaj kada želite da se opustite i uživate u trenutku. A da li ste probali punjene puslice. Između dva sloja belanaca krije se čokolada sa rižom.

  • Sastojci:
  • 3 belanca
  • 120 g prah šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 puna kašika gustina
  • 50 g čokolade sa rižom

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom (mutiti 10 minuta), dodati sirće i na kraju gustin. Sve izjednačiti pa kašikom ubaciti u kalup sa špricom pa na dno tepsije praviti mali krug. Staviti malo izlomljenje čokolade pa opet špricom pokriti praveći krug. Tepsiju obložiti pek papirom. Peći na 100-150 stepeni oko sat vremena. Puslice moraju da se osuše i kad ih pritisnete prstima da se mrve. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE