Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode. Odlični su uz kafu, čaj kada želite da se opustite i uživate u trenutku. A da li ste probali punjene puslice. Između dva sloja belanaca krije se čokolada sa rižom.
- Sastojci:
- 3 belanca
- 120 g prah šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 50 g čokolade sa rižom
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom (mutiti 10 minuta), dodati sirće i na kraju gustin. Sve izjednačiti pa kašikom ubaciti u kalup sa špricom pa na dno tepsije praviti mali krug. Staviti malo izlomljenje čokolade pa opet špricom pokriti praveći krug. Tepsiju obložiti pek papirom. Peći na 100-150 stepeni oko sat vremena. Puslice moraju da se osuše i kad ih pritisnete prstima da se mrve.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus