Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNA BAKLAVA SA ORASIMA: Spremljena po ovom receptu je sočna i puna fila - najpopularniji slatkiš na slavama

Autor Aleksandra Ljubičić

Pripremite baklavu sa orasima po bakinom receptu.

 baklava sa orasima.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Baklava sa orasima prelivena sočnim sirupom je jedan od omiljenih kolača na slavama i svečanostima. Pravi se od kupovnih kora, a osim sa orasima može se filovati i pistaćima, bademima..i drugim orašastim plodovima. Ovaj slatkiš vodi poreklo iz Turske, ali je popularan i na našim prostorima.

  • Sastojci:
  • tanke gotove kore
  • 300 g mlevenih oraha
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 1 limun
  • 2 vanilin šećera
  • ulje

Priprema:

Koru raširiti, premazati uljem pa saviti na pola pa ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 30 minuta. Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. Pečenu vruću baklavu polako preliti sa vrućim sirupom. Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje preko noći.

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti