Napravite najmekšu domaću pogaču sa puterom. Jednostavan recept koji uspeva baš svima. Postaćete majstor u mešenju testa sa ovim receptom. Odlična je za sve vrste svečanih prilika, ali i kao zamena za hleb.
- Sastojci:
- 600 - 700 g brašna
- 2 jajeta
- 30 g kvasca
- 300 ml mleka
- 100 g putera
- 50 ml ulja
- so, malo šećera
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera. Dodati jaja, ulje, zatim ostatak mleka, brašno i so pa zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti. Premazati omekšalim puterom. Urolati. Seći rolate i ređati u podmazan pleh. U sredinu stavite koji oblik želite. Ostavite pogaču da malo naraste namažite žumancetom i pospite susamom. Peći na 200 stepeni 45 min. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Potrebno je:
600-700 gr. brašna
2 jaja
30 gr. kvasca
300 ml. mleka
100 gr maslaca
50 ml. ulja
so malo šećera
1 žimance
susam
Priprema
Ostaviti u vanglici da malo poraste pa ga razviti.
Premazati omekšanim maslacom.Urolovati.
Seći rolate i redjati u podmazan pleh U sredu kombinujte šta želite. Ostavite pogaču da malo naraste namažite žumancetom i pospite susamom.
Peći na 200 stepeni C 45 min.
Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni C
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem