Čokoladne torte su uvek inspirativne za domaćice i one ih rado prave. Probajte poslasticu sa dva različita fila po baka Jelinom receptu. Jednostavno se pravi, a izuzetno je kremasta i fina da će svi tražiti parče više.
- Sastojci:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 2 šlag krema od vanile
- 2 šlag krema od čokolade
- 150 g čokolade za glazuru
- 6 kašika brašna
- 4 kašika kakaoa
- 4 kašike kokosa
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti dve kore: 4 jaja sa 4 kašike šećera,3 kašike brašna, 2 kašike kakaoa, 50 ml. ulja i 1/2 praška za pecivo..Izjednačiti i peći na 200 stepeni 15 min. Umutiti šlag krem od vanile i u nju dodati 4 kašike kokosa i dobro sjediniti. Posebno umutiti šlag krem od čokolade. Na prvu koru staviti fil sa kokosom, odozgo šlag krem sa čokoladom. Pokriti drugom korom. Preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti da se dobro stegne.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus