Ovako pripremljena krilca možete da pečete i sa mladim krompirom kada mu bude sezona, samo njega ne morate kratko da obarite.

Sastojci:

  • 1/2 šolje balzamiko sirćeta
  • 2 kašike meda
  • 1½ kašika senfa
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • 4 veća pileća krlica
  • krompir
  • nekoliko grančica svežeg ruzmarina
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posudi pomešajte balzamiko, senf, med, seckani beli luk i začinite. Promešajte, pa meso uvaljajte u marinadu i ostavite 20 minuta. Krompir isecite po želji, kratko obarite nekih 10 minuta, pa posolite, pobiberite, stavite malo seckanog svežeg ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešajte. Meso propržite sa obe strane i stavite krompir, nekoliko grančica svežeg ruzmarina i pecite na 220°C nekih 20-25 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs