Ovako pripremljena krilca možete da pečete i sa mladim krompirom kada mu bude sezona, samo njega ne morate kratko da obarite.
Sastojci:
- 1/2 šolje balzamiko sirćeta
- 2 kašike meda
- 1½ kašika senfa
- 3 čena belog luka
- so, biber
- 4 veća pileća krlica
- krompir
- nekoliko grančica svežeg ruzmarina
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
U posudi pomešajte balzamiko, senf, med, seckani beli luk i začinite. Promešajte, pa meso uvaljajte u marinadu i ostavite 20 minuta. Krompir isecite po želji, kratko obarite nekih 10 minuta, pa posolite, pobiberite, stavite malo seckanog svežeg ruzmarina i maslinovog ulja. Lepo promešajte. Meso propržite sa obe strane i stavite krompir, nekoliko grančica svežeg ruzmarina i pecite na 220°C nekih 20-25 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno