Ako volite mekane kolače od testa, naš predlog je da napravite i mini tart sa džemom i kokosom. Lako se spremaju, testo se muti kao za lenju pitu, a onda se peku samo 20 minuta. Za celu pripremu ovog slatkog testa potrebno je samo pola sata, a džem i kokos samo poboljšavaju ukus. Ako više volite čokoladu, onda isprobajte i ovaj recept za mini tartove.
Sastojci:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 ml ulja
- 125 ml jogurta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- korica mandarine ili klementine
- džem od kajsija
- kokos
Recept za mini tart sa džemom i kokosom:
Napravite testo
Jaje umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim sipajte ulje i jogurt i promešajte. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so i opet lagano umešajte. Na kraju dodajte rendanu koricu mandarine i lagano promešajte.
Sipajte testo u kalup
Kalup za mini tartove nauljite, pa pospite brašnom. Višak brašna istresite, pa sipajte testo u njih i poravnajte.
Pecite mini tartove
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kada se tartovi ohlade, izvadite ih iz kalupa i premažite džemom, pa pospite kokosom.
Pročitajte i ovo: Tart sa šljivama
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera