Ako volite mekane kolače od testa, naš predlog je da napravite i mini tart sa džemom i kokosom. Lako se spremaju, testo se muti kao za lenju pitu, a onda se peku samo 20 minuta. Za celu pripremu ovog slatkog testa potrebno je samo pola sata, a džem i kokos samo poboljšavaju ukus. Ako više volite čokoladu, onda isprobajte i ovaj recept za mini tartove

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 80 ml ulja 
  • 125 ml jogurta
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • korica mandarine ili klementine
  • džem od kajsija
  • kokos

Recept za mini tart sa džemom i kokosom:

13:46
Korak 1

Napravite testo 

Jaje umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim sipajte ulje i jogurt i promešajte. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so i opet lagano umešajte. Na kraju dodajte rendanu koricu mandarine i lagano promešajte. 

13:46
Korak 2

Sipajte testo u kalup

Kalup za mini tartove nauljite, pa pospite brašnom. Višak brašna istresite, pa sipajte testo u njih i poravnajte. 

13:46
Korak 3

Pecite mini tartove 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kada se tartovi ohlade, izvadite ih iz kalupa i premažite džemom, pa pospite kokosom. 

Pročitajte i ovo: Tart sa šljivama

(StvarUkusa/S.B.)