Ako volite mekane kolače od testa, naš predlog je da napravite i mini tart sa džemom i kokosom. Lako se spremaju, testo se muti kao za lenju pitu, a onda se peku samo 20 minuta. Za celu pripremu ovog slatkog testa potrebno je samo pola sata, a džem i kokos samo poboljšavaju ukus. Ako više volite čokoladu, onda isprobajte i ovaj recept za mini tartove.
Sastojci:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 ml ulja
- 125 ml jogurta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- korica mandarine ili klementine
- džem od kajsija
- kokos
Recept za mini tart sa džemom i kokosom:
Napravite testo
Jaje umutite sa vanilin šećerom, pa dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim sipajte ulje i jogurt i promešajte. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so i opet lagano umešajte. Na kraju dodajte rendanu koricu mandarine i lagano promešajte.
Sipajte testo u kalup
Kalup za mini tartove nauljite, pa pospite brašnom. Višak brašna istresite, pa sipajte testo u njih i poravnajte.
Pecite mini tartove
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Kada se tartovi ohlade, izvadite ih iz kalupa i premažite džemom, pa pospite kokosom.
Pročitajte i ovo: Tart sa šljivama
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus