Tart je popularna poslastica, a u pitanju je pitu od sipkavog testa, a sastoji se iz kore koja je punjena kremom ili voćem i otvorena je na vrhu i nema gornju koru. Mini tartovi se zovu tartalete. Ovaj recept je za mini čokoladni tart koji se ne peče, a dovoljna su dva zalogaja da se pojede. Idealan je za razne vrste proslava, a pored toga što je ukusan izleda veoma dekorativno. 

Sastojci:
Za korpice:
150 g keksa
40 g lešnika
50 g putera
Za punjenje:
100 g čokolade
130 ml slatke pavlake
10 g meda
10 g putera

Priprema:

U blender ili secka stavite keks i lešnike, pa sameljite. Dodajte omekšali puter i sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. U kalup za mafine poređajte korpice, pa u svaku stavite po kašiku ove smese i prstima oblikujte po dnu i obodima korpica. Stavite kalup u zamrzivač na pola sata da se korpice stegnu. Za to veme pripremite punjenje. Slatku pavlaku zagrejte na umerenoj vatri, pa dodajte čokoladu i mešajte da se skroz rastopi. Dodajte med i kockicu putera u čokoladu, pa dobro sjedinite. Dobijenom filom napunite svaku korpicu do vrha. Mini tartove stavite u frižider na sat vremena da se stegnu, a nakon toga su spremni za jelo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE