Tart je popularna poslastica, a u pitanju je pitu od sipkavog testa, a sastoji se iz kore koja je punjena kremom ili voćem i otvorena je na vrhu i nema gornju koru. Mini tartovi se zovu tartalete. Ovaj recept je za mini čokoladni tart koji se ne peče, a dovoljna su dva zalogaja da se pojede. Idealan je za razne vrste proslava, a pored toga što je ukusan izleda veoma dekorativno.
Sastojci:
Za korpice:
150 g keksa
40 g lešnika
50 g putera
Za punjenje:
100 g čokolade
130 ml slatke pavlake
10 g meda
10 g putera
Priprema:
U blender ili secka stavite keks i lešnike, pa sameljite. Dodajte omekšali puter i sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. U kalup za mafine poređajte korpice, pa u svaku stavite po kašiku ove smese i prstima oblikujte po dnu i obodima korpica. Stavite kalup u zamrzivač na pola sata da se korpice stegnu. Za to veme pripremite punjenje. Slatku pavlaku zagrejte na umerenoj vatri, pa dodajte čokoladu i mešajte da se skroz rastopi. Dodajte med i kockicu putera u čokoladu, pa dobro sjedinite. Dobijenom filom napunite svaku korpicu do vrha. Mini tartove stavite u frižider na sat vremena da se stegnu, a nakon toga su spremni za jelo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus