Limun torta sa piškotama ima predivan osvežavajući ukus ovog citrusnog voća. Savršeno je kremasta i topi se u ustima, a što je najbolje od svega ne mora da se peče. Ono što je posebno interesantno kod ovog recepta za limun tortu je to što se piškote umaču u belo vino. To će dati poseban ukus celoj torti.
Sastojci:
45 ml limunovog soka
120 ml vode
60 ml belog vina
1 pakovanje piškota
500 ml mleka
45 g kukuruznog skroba
3 jajeta
45 g šećera
korica jednog limuna
Priprema:
Pomešajte limunov sok sa vodom, vinom i šećerom. Umočite piškote u mešavinu na sekundu i stavite u okrugli kalup od 20 cm, pokrivajući i dno i stranice. Umutite kukuruzni skrob, šećer, jaja i limunovu koricu. U smesu sipajte mleko koje ste prethodno malo zagrejali i sve dobro umutite. Stavite sve u šerpu i zagrevajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Sipajte kremu od limuna u kalup i na vrh stavite još jedan red namočenih piškota. Ostavite tortu u frižideru oko 6 sati ili dok se potpuno ne stegne. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus