Kasekuchen (kasekuken) je tradicionalni nemački kolač od sira, sličan čizkejku koji se peče. Možete da ga pripremite lako, za manje od sat i po vremena. Kolač kasekuchen se sprema sa kvarkom kojeg nema u našim prodavnicama, ali možete da ga zamenite svežim sirom. Ovo je najlakši recept za kasekuchen koji postoji!

Sastojci:

  • 200 grama maslaca
  • 225 grama kristal šećera
  • 6 jaja
  • 225 grama brašna
  • 4 šolje svežeg sira
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika soka limuna
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • Za serviranje - šlag i voće po želji

Kako se pravi "kasekuchen"

8:52
Korak 1

Pripremite rernu

Zagrejte rernu na 190 stepeni, podmažite okrugli kalup maslacem. Na dno stavite krug papira za pečenje, kako se kolač ne bi zalepio.

9:18
Korak 2

Pripremite testo za kasekuchen

Za testo za kasekuchen, umutite maslac, jedno jaje i 80 grama šećera. Smesu utisnite u dno kalupa i pokušajte da je rasporedite i po zidovima, da bi kolač kasekuchen imao krckavu koricu.

9:18
Korak 3

Umutite fil sa žumancima

Fil za kasekuchen kolač pravi se od ostalih sastojaka - prvo penasto umutite mikserom preostali maslac i šećer. Jaja razdvojite na žumanca i belanca, pa prvo u fil dodajte žumanca, jedno za drugim. Dobro umutite fil pre nego što dodate sledeće jaje. Kada ste dodali sva jaja, pažljivo umešajte sir. Potom u fil za kasekuchen dodajte vanilin šećer, ekstrakt vanile i sok limuna, a na kraju puding u prahu.

9:18
Korak 4

Umutite belanca i dodajte ih

Mikserom mutite belanca oko pet do sedam minuta, dok ne dobijete čvrst šne. Pažljivo ga špatulom umešajte u žuti fil, sipajte preko testa u kalupu i poravnajte.

9:18
Korak 5

Ispecite kolač kasekuchen

Kolač kasekuchen stavite u rernu i pecite jedan sat. Potom ugasite rernu, odškrinite njena vrata i ostavite kolač kasekuchen u vrućoj rerni još deset minuta.

9:19
Korak 6

Servirajte kasekuchen

Pustite kolač kasekuchen da se ohladi do sobne temperature, pa ga servirajte sa šlagom i svežim voćem po izboru. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Instagram/dilettasecco Recept za kolač od grčkog jogurta sa aromom limuna

(StvarUkusa/B.Z.J.)