Čizkejk je poslastica koja se pravi od davnina, a danas postoje naraznovrsniji recepti za ovaj kolač. U zavisnosti od toga šta volite, napravite čizkejk. Mi vam donosimo recept za jedan od najukusnijih, a pravi se sa malinama i belom čokoladom. Voće možete da koristite po izboru, a ovako pripremljen čizkejk služite i kada su proslave. 

Sastojci:

  • 200 g malina
  • 75 g šećera 
  • 180 g keksa 
  • 160 g putera 
  • 150 g bele čokolade
  • 1 šolja maskarpone sira 
  • 5 kašika šećera u prahu 
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 200 g krem sira 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • Za ganaš:
  • 50 ml slatke pavlake 
  • 100 g bele čokolade
  • Za dekoraciju: 
  • maline 
  • listovi nane

Recept za čizkejk sa malinama i belom čokoladom:

15:04
Korak 1

Skuvajte džem 

I tiganj stavite maline i šećer, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Zatim procedite kroz sito, 

15:05
Korak 2

Napravite biskvit 

Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Ako niste kupili mleveni keks, možete da ga sameljete u blenderu. Utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i dobro utisnite po dnu i ivici. Stavite u frižider na pola sata. 

15:05
Korak 3

Napravite fil 

U posudi umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i krem sir, pa sve dobro sjedinite mikserom. Postepeno sipajte slatku pavlakui sve vreme mutite. Podelite smesu na 2 jednaka dela. 

15:21
Korak 4

Napravite čizkejk 

Preko podloge sipajte polovinu fila. Preko sipajte džem, pa čačkalicom napravite šaru. U drugu polovinu fila sipajte 3-4 kašike džema i lepo promešajte. Sipajte preko džema i lepo poravnajte. 

15:33
Korak 5

Napravite glazuru 

Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko fila. Sipajte preostali džem i čačkalicom napravite šaru. Stavite u frižider da se stegne. 

Pročitajte i ovo: Recept za beli čizkejk

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade

(StvarUkusa/S.B.)