Beli čizkejk je jednostavan i kremast desert. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk brauni, brzi kolač sa kafom i čokoladom. Beli čizkejk možete da servirate sa sezonskim svežim voćem i time povećate raspon različitih ukusa i tako obogatite kolač. Evo kako se pravi beli čizkejk!
Sastojci:
- 300 g keksa
- 150 g neslanog putera, otopljenog, plus dodatno za podmazivanje
- 400 g bele čokolade, izlomljene na komadiće
- 300 g punomasnog krem sira
- 250 g maskarpone sira
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g jagoda ili sezonskog voća
Recept za beli čizkejk
Izmrvite keks
Za beli čizkehk izmrvite keks u procesoru hrane dok se potpuno ne izmelje. Dodajte puter i ponovo umutite dok ne dobijete željenu mrvičastu konzistenciju. Podmažite i obložite kalup za torte. Dodajte smesu za biskvit u kalup za torte i raširite je. Ostavite da se stegne u frižideru oko 30 minuta.
Istopite čokoladu
Počnite da topite belu čokoladu u staklenoj posudi otpornoj na toplotu na malom tiganju sa vrućom vodom na laganoj vatri. Povremeno mešajte kako biste sprečili lepljenje. Sklonite sa ringle i ostavite da se hladi 10 minuta.
Umutite krem sir
U međuvremenu umutite krem sir i maskarpone. Dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite sve dok smesa ne zadrži svoj oblik. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i umutite dok se ne sjedini.
Ubacite smesu u kalup
Kašikom prelijte smesu na ohlađenu i stegnutu podlogu od keksa, pa zagladite gornji deo. Vratite u frižider da se ohladi najmanje 6 sati dok se preliv ne stegne. Na kraju ukrasite voćem. Servirajte i uživajte u belom čizkejku!
Pročitajte kako se pravi čuveni japanski čizkejk, penastiji ne postoji
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus