Beli čizkejk je jednostavan i kremast desert. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk brauni, brzi kolač sa kafom i čokoladom. Beli čizkejk možete da servirate sa sezonskim svežim voćem i time povećate raspon različitih ukusa i tako obogatite kolač. Evo kako se pravi beli čizkejk!

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 150 g neslanog putera, otopljenog, plus dodatno za podmazivanje
  • 400 g bele čokolade, izlomljene na komadiće
  • 300 g punomasnog krem sira
  • 250 g maskarpone sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g jagoda ili sezonskog voća

Recept za beli čizkejk

15:08
Korak 1

Izmrvite keks

Za beli čizkehk izmrvite keks u procesoru hrane dok se potpuno ne izmelje. Dodajte puter i ponovo umutite dok ne dobijete željenu mrvičastu konzistenciju. Podmažite i obložite kalup za torte. Dodajte smesu za biskvit u kalup za torte i raširite je. Ostavite da se stegne u frižideru oko 30 minuta.

15:14
Korak 2

Istopite čokoladu

Počnite da topite belu čokoladu u staklenoj posudi otpornoj na toplotu na malom tiganju sa vrućom vodom na laganoj vatri. Povremeno mešajte kako biste sprečili lepljenje. Sklonite sa ringle i ostavite da se hladi 10 minuta.

15:14
Korak 3

Umutite krem sir

U međuvremenu umutite krem sir i maskarpone. Dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite sve dok smesa ne zadrži svoj oblik. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i umutite dok se ne sjedini.

15:15
Korak 4

Ubacite smesu u kalup

Kašikom prelijte smesu na ohlađenu i stegnutu podlogu od keksa, pa zagladite gornji deo. Vratite u frižider da se ohladi najmanje 6 sati dok se preliv ne stegne. Na kraju ukrasite voćem. Servirajte i uživajte u belom čizkejku!

Pročitajte kako se pravi čuveni japanski čizkejk, penastiji ne postoji

BONUS VIDEO

Instagram/pp.kbzu_ Snikers čizkejk

StvarUkusa/L.S.