Čizkejk brauni svideće se svim ljubiteljima kafe i čokolade, nije težak za pravljenje, a uživaćete u njemu uz popodnevu kafu. Možda ćete želeti da napravite i najbolje čokoladne bombice sa kokosom. A evo kako da napravite savršeno dekadentni i ukusni čizkejk brauni!
Sastojci:
- 150 g neslanog putera
- 200 g crne čokolade, izlomljene na komadiće
- 250 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 srednja jajeta
- 100 ml sveže napravljenog jakog espresa
- 100 g običnog brašna
- 150 g punomasnog krem sira
- 60 g šećera
- 1 srednje jaje, umućeno
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za čizkejke brauni
Zagrejte rernu
Za čizkejk brauni zagrejte rernu na 180°C. Rastopite puter i čokoladu u velikoj posudi otpornoj na toplotu postavljenoj iznad tiganja sa vodom koja ključa, povremeno mešajući (ne dozvolite da činija dodiruje vodu). Uklonite posudu sa vatre i malo ohladite.
Umutite sastojke
U čokoladnu mešavinu umešajte šećer, vanilu i prstohvat soli, a zatim umutite jaja drvenom kašikom ili električnim ručnim mikserom dok smesa ne postane glatka. Umešajte kafu, prosijte preko brašna, pa umutite dok se ne sjedini i ne dobije sjaj. Za mermerni izgled, umutite krem sir u posudi za mešanje dok ne postane glatko, a zatim umešajte šećer, jaje i vanilu. Kašikom stavite mešavinu čokolade za kafu u pleh, a zatim prelijte preko mešavine sira i nožem prođite kroz obe mešavine da biste dobili efekat mermera.
Pecite kolač
Pecite 30 minuta, ali pazite na kolač, jer ćete možda morati da pokrijete pleh folijom poslednjih 10 minuta pečenja ako počnu previše da rumene. Ohladite u plehu, pa isecite na komade. Uživajte u čizkejk brauni kolaču!
Pročitajte kako se prave biskvit poljupci - kolačići od limuna i bibera
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus