Čizkejk brauni svideće se svim ljubiteljima kafe i čokolade, nije težak za pravljenje, a uživaćete u njemu uz popodnevu kafu. Možda ćete želeti da napravite i najbolje čokoladne bombice sa kokosom. A evo kako da napravite savršeno dekadentni i ukusni čizkejk brauni!

Sastojci:

  • 150 g neslanog putera
  • 200 g crne čokolade, izlomljene na komadiće
  • 250 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 srednja jajeta
  • 100 ml sveže napravljenog jakog espresa
  • 100 g običnog brašna
  • 150 g punomasnog krem sira
  • 60 g šećera
  • 1 srednje jaje, umućeno
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Recept za čizkejke brauni

16:49
Korak 1

Zagrejte rernu

Za čizkejk brauni zagrejte rernu na 180°C. Rastopite puter i čokoladu u velikoj posudi otpornoj na toplotu postavljenoj iznad tiganja sa vodom koja ključa, povremeno mešajući (ne dozvolite da činija dodiruje vodu). Uklonite posudu sa vatre i malo ohladite.

16:55
Korak 2

Umutite sastojke

U čokoladnu mešavinu umešajte šećer, vanilu i prstohvat soli, a zatim umutite jaja drvenom kašikom ili električnim ručnim mikserom dok smesa ne postane glatka. Umešajte kafu, prosijte preko brašna, pa umutite dok se ne sjedini i ne dobije sjaj. Za mermerni izgled, umutite krem sir u posudi za mešanje dok ne postane glatko, a zatim umešajte šećer, jaje i vanilu. Kašikom stavite mešavinu čokolade za kafu u pleh, a zatim prelijte preko mešavine sira i nožem prođite kroz obe mešavine da biste dobili efekat mermera.

16:56
Korak 3

Pecite kolač

Pecite 30 minuta, ali pazite na kolač, jer ćete možda morati da pokrijete pleh folijom poslednjih 10 minuta pečenja ako počnu previše da rumene. Ohladite u plehu, pa isecite na komade. Uživajte u čizkejk brauni kolaču!

Pročitajte kako se prave biskvit poljupci - kolačići od limuna i bibera

BONUS VIDEO

TikTok/_bellabakes Kolač čokoladne šišarke

StvarUkusa/L.S.