Biskvitpoljupci - kolačići od limuna i bibera imaju limunasti šmek koji je kod ovih puterastih keksa ispraćen toplotom crnog bibera sa svakim zalogajem. Možda ćete želeti da isprobate i lažnu krempitu. Biskviti od limuna otvoriće vaše nepce i uz to, balansiraju slatkoću. To je savršen primer kako suptilno začinjavanje može da transformiše inače jednodimenzionalno jelo. Evo kako da napravite biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera!
Sastojci:
- 170 g neslanog putera, omekšanog, plus dodatno za podmazivanje
- 50 g žutog šećera
- Sitno narendana kora 1 limuna, plus 1½ kašike soka od limuna
- 130 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera, plus prstohvat ekstra
- 70 g šećera u prahu
Recept za biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera
Zagrejte rernu
Za biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera zagrejte rernu na 180°C i lagano namastite 2 velika pleha za pečenje. Električnim ručnim mikserom umutite 100 g putera i šećera oko 3 minuta dok smesa ne postane svetla i pahuljasta. Umešajte limunovu koricu i 1 kašiku soka, a zatim umešajte brašno, prašak za pecivo, crni biber i prstohvat soli da dobijete čvrstu pastu.
Pecite smesu
Podelite smesu na 24 loptice za biskvit. Ravnomerno ih rasporedite po plehovima za pečenje, a zatim viljuškom umočenom u vodu malo spljoštite svaku kuglicu i napravite izbočine. Pecite 9-10 minuta dok ne porumene, pa ostavite da se ohlade na plehu.
Napravite fil i oblikujte biskvit
U međuvremenu, u srednjoj činiji, ručnim mikserom umutite preostalih 70 g putera i šećer u prahu dok se ne sjedine i ne postanu mekani. Umešajte preostali limunov sok i prstohvat bibera. Stavite fil na ravnu donju stranu polovine keksa, a zatim koristite preostali keks da napravite sendvič. Servirajte biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera i uživajte!
Pročitajte kako se pravi čokoladni kolač sa raskošnim filom koji uspeva svima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem