Biskvitpoljupci - kolačići od limuna i bibera imaju limunasti šmek koji je kod ovih puterastih keksa ispraćen toplotom crnog bibera sa svakim zalogajem. Možda ćete želeti da isprobate i lažnu krempitu. Biskviti od limuna otvoriće vaše nepce i uz to, balansiraju slatkoću. To je savršen primer kako suptilno začinjavanje može da transformiše inače jednodimenzionalno jelo. Evo kako da napravite biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera!

Sastojci:

  • 170 g neslanog putera, omekšanog, plus dodatno za podmazivanje
  • 50 g žutog šećera
  • Sitno narendana kora 1 limuna, plus 1½ kašike soka od limuna
  • 130 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera, plus prstohvat ekstra
  • 70 g šećera u prahu

Recept za biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera

12:06
Korak 1

Zagrejte rernu

Za biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera zagrejte rernu na 180°C i lagano namastite 2 velika pleha za pečenje. Električnim ručnim mikserom umutite 100 g putera i šećera oko 3 minuta dok smesa ne postane svetla i pahuljasta. Umešajte limunovu koricu i 1 kašiku soka, a zatim umešajte brašno, prašak za pecivo, crni biber i prstohvat soli da dobijete čvrstu pastu.

12:10
Korak 2

Pecite smesu

Podelite smesu na 24 loptice za biskvit. Ravnomerno ih rasporedite po plehovima za pečenje, a zatim viljuškom umočenom u vodu malo spljoštite svaku kuglicu i napravite izbočine. Pecite 9-10 minuta dok ne porumene, pa ostavite da se ohlade na plehu.

12:11
Korak 3

Napravite fil i oblikujte biskvit

U međuvremenu, u srednjoj činiji, ručnim mikserom umutite preostalih 70 g putera i šećer u prahu dok se ne sjedine i ne postanu mekani. Umešajte preostali limunov sok i prstohvat bibera. Stavite fil na ravnu donju stranu polovine keksa, a zatim koristite preostali keks da napravite sendvič. Servirajte biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera i uživajte!

Pročitajte kako se pravi čokoladni kolač sa raskošnim filom koji uspeva svima

BONUS VIDEO

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

StvarUkusa/L.S.