Krempite su stranski kolač čije se kore prave od lisnatog testa, a unutra se nalazi najkremastiji fil od vanile. Retko koja osoba će odbiti krempite, a ako ste i vi ljubitelj, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Napravite lažne krempite i to nikad lakše. Od jedne smese napravite i krem i koru, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti. Lažne krempite možete da spremate i sa voćem.
Sastojci:
- 8 jaja
- prstohvat soli
- 300 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g brašna
- 250 g puter
- 1 l mleka
- 1 limun
- šećer u prahu
Recept za lažnu krempitu:
Napravite smesu
Odvojite belanca i žumanca, pa belanca sa prstohvatom soli umutite u čvrst šne. Žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. U smesu od žumanaca dodajte prosejano brašno, rendanu koru limuna i istopljeni puter. Zatim sipajte mleko i sjedinite. Umutite, pa dodajte šne od belanaca i lagano promešajte špatulom.
Sipajte smesu u posudu
Tepsiju ili kalup nauljite i pospite brašno, pa višak istresite. Sipajte smesu u kalup i lepo protresite da se smesa poravna.
Pecite lažnu krempitu
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 170°C oko sat vremena.
Pročitajte i ovo: Lažna krempita sa domaćim korama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus