Hrskavi čokoladnikolač je energetska bomba i pravi se od nekoliko vrsta čokolade. Možda će vam biti interesantni i čokoladni mini čizkejk sa oreo keksom. Čokoladni kolač je savršen desert za ljubitelje slatkiša, poput kolača je, a ne peče se i vrlo jednostavno se pravi. Evo kako da napravite hrskavi čokoladni kolač!
Sastojci za hrskavi deo:
- 85 grama kukuruznih pahuljica
- 60 grama oraha
- 2 kašike čokoladnog krema
- 85 grama mlečne čokolade
Za mekani deo:
- 250 grama crne čokolade
- 200 grama čokoladnog krema
Recept za hrskavi čokoladni kolač
Izmrvite kukuruzne pahuljice
Za hrskavi čokoladni kolač prvo ubacite kukuruzne pahuljice u kesu za frižider i izmrvite ih oklagijom. Potom ih prebacite u staklenu činiju.
Isecakjte orahe
Orahe iseckajte nožem na dasci i dodajte ih kukuruznim pahuljicama. Preko toga sipajte čokoladni krem sa istopljenom mlečnom čokoladom. Sve dobro izmešajte. U mali kalup stavite papir za pečenje i na dno ravnomerno utapkajte ovu smesu.
Istopite smesu za meki deo
Smesu za meki deo istopite i prelijte preko hrskave smese. Ostavite u frižideru dva sata, potom izvadite iz kalupa i ukrasite sa još oraha ili lešnika. Uživajte u hrskavom čokoladnom kolaču.
Pročitajte kako se pravi najlepši čokoladni kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus