Jednostavna torta od čokolade je vrlo izdašna, ima glatku glazuru i dosta kakaoa. Možda ćete želeti da napravite i tortu od kafe i oraha. Zasladiće vam vikend. Evo kako da napravite jednostavnu tortu od čokolade!
Sastojci:
- 150 ml ulja, plus dodatak za pleh
- 175 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 150 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 velika jaja, lagano umućena
- 150 ml poluobranog mleka
Za glazuru
- 100 g neslanog putera
- 225 g šećera u prahu
- 40 g kakao praha
- 2½ kašike mleka (malo više ako je potrebno)
Recept za jednostavnu tortu od čokolade
Zagrejte rernu
Za jedostavnu tortu od čokolade zagrejte rernu na 180 C. Nauljite i obložite dno dva kalupa za torte. Prosejte brašno, kakao prah i sodu bikarbonu u činiju. Dodajte šećer i dobro promešajte. U sredini napravite udubljenje i dodajte med, jaja, ulje i mleko. Dobro umutite mikserom dok smesa ne postane glatka.
Ispecite patišpanje
Sipajte smesu za tortu u dva pleha i pecite 25-30 minuta dok ne naraste. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što patišpanje prebacite na rešetku za hlađenje.
Napravite fil
Da biste napravili fil, umutite neslani puter u činiji dok ne omekša. Postepeno procedite i umutite šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mleka da fil postane penast. Sastavite patišpanje sa filom od putera u sredini i prekrijte strane i vrh torte sa još fila. Uživajte u jednostavnoj torti od čokolade!
Pročitajte kako se pravi palenta torta sa medom i jogurtom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus