Čizkejk je kolač koji se jede u celom svetu, a svi ga prave na drugačiji način. Postoje recepti za pečeni čizkejk kako se pravio od davnina, ali sve popularniji su ovi što se ne peku. Od sastojaka možete da koristite šta želite, a mi vam donosimo recept za savrešno ukusan čokoladni čizkejk.

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 1 kašika kakaoa
  • 120 g putera 
  • Za fil:
  • 350 g krem sira 
  • 250 g maskarpone 
  • 5 kašika šećera u prahu 
  • 100 g crne čokolade
  • Za dekorciju: 
  • čokolada 

Recept za čokoladni čizkejk:

14:15
Korak 1

Napravite podlogu 

Pomešajte mleveni keks, kakao i onda u tu smesu sipajte istopljeni puter. Sve dobro promešajte, da se sastojci lepo sjedine. Sipajte smesu u kalup i dobro poravnajte. Stavite u frižider na pola sata. 

14:15
Korak 2

Napravite fil

Umutite maskarpone sa krem sirom i šećerom u prahu. Zatim u fil dodajte i čokoladu koju ste otopili, pa sve lepo sjedinite. Premažite fil preko kore. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata. 

14:15
Korak 3

Dekorišite čizkejk

Nakon toga izvadite čizkejk iz zamrzivača i ukrasite ga rendanom čokoladom

Pročitajte i ovo: Čokoladni mini čizkejk sa oreo keksom

BONUS VIDEO: 

instagram/slatka domaćica baskijski čizkejk recept

(StvarUkusa/S.B.)