Čizkejk je kolač koji se jede u celom svetu, a svi ga prave na drugačiji način. Postoje recepti za pečeni čizkejk kako se pravio od davnina, ali sve popularniji su ovi što se ne peku. Od sastojaka možete da koristite šta želite, a mi vam donosimo recept za savrešno ukusan čokoladni čizkejk.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 1 kašika kakaoa
- 120 g putera
- Za fil:
- 350 g krem sira
- 250 g maskarpone
- 5 kašika šećera u prahu
- 100 g crne čokolade
- Za dekorciju:
- čokolada
Recept za čokoladni čizkejk:
Napravite podlogu
Pomešajte mleveni keks, kakao i onda u tu smesu sipajte istopljeni puter. Sve dobro promešajte, da se sastojci lepo sjedine. Sipajte smesu u kalup i dobro poravnajte. Stavite u frižider na pola sata.
Napravite fil
Umutite maskarpone sa krem sirom i šećerom u prahu. Zatim u fil dodajte i čokoladu koju ste otopili, pa sve lepo sjedinite. Premažite fil preko kore. Pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata.
Dekorišite čizkejk
Nakon toga izvadite čizkejk iz zamrzivača i ukrasite ga rendanom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Čokoladni mini čizkejk sa oreo keksom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus