Veruje se da je Švarcvald tortu osmislio Jozef Keler oko 1915. godine. Ona je dobila ime po čuvenom likeru od višnje, zahvaljujući kojem su kore mekše i aromatičnije, pa čine ovu tortu izuzetno ukusnom. Osim čokoladnih kora, Švarcvald torta je bogata i kremom od višanja, kao i slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Predlažemo vam da napravite i Švarcvald tortu bez pečenja koja je mnogo jednostavnija i brža za pripremu, a ukus je fantastičan. 

Sastojci:

  • 2 kesice čokoladnog pudinga
  • 30 g kakao praha
  • 100 g šećera
  • 800 ml mleka
  • 800 ml slatke pavlake 
  • 300 g keksa
  • 300 g višanja
  • 70-80 g čokolade

Recept za Švarcvald tortu koja se ne peče:

17:08
Korak 1

Napravite puding 

U šerpi pomešajte puding, kakao, šećer i postepeno sipajte mleko. Mešajte dok se sastojci ne sjedine i dok grudvice ne nestanu, pa kuvajte dok se ne zgunse. Neprestano mešajte. 

17:10
Korak 2

Pripremite slatku pavlaku

Umutite slatku pavlaku, pa pola količine dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom. 

17:12
Korak 3

Napravite Švarcvald 

U vatrostalnu posudu poređajte keks u dva sloja, pa sipajte čokoladni fil. Poređajte višnje, a zatim ponovo poređajte keks. Sada samo jedan sloj. Zatim sipajte preostalu slatku pavlaku i ukrasite višnjama i rendanom čokoladom. Ako želite stavite u frižider da se malo stegne. 

Pročitajte i ovo: Švarcvald markiza torta

BONUS VIDEO: 

Instagram/177milkstreet Grčka torta od jogurta i kora

(StvarUkusa/S.B.)