Veruje se da je Švarcvald tortu osmislio Jozef Keler oko 1915. godine. Ona je dobila ime po čuvenom likeru od višnje, zahvaljujući kojem su kore mekše i aromatičnije, pa čine ovu tortu izuzetno ukusnom. Osim čokoladnih kora, Švarcvald torta je bogata i kremom od višanja, kao i slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Predlažemo vam da napravite i Švarcvald tortu bez pečenja koja je mnogo jednostavnija i brža za pripremu, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 2 kesice čokoladnog pudinga
- 30 g kakao praha
- 100 g šećera
- 800 ml mleka
- 800 ml slatke pavlake
- 300 g keksa
- 300 g višanja
- 70-80 g čokolade
Recept za Švarcvald tortu koja se ne peče:
Napravite puding
U šerpi pomešajte puding, kakao, šećer i postepeno sipajte mleko. Mešajte dok se sastojci ne sjedine i dok grudvice ne nestanu, pa kuvajte dok se ne zgunse. Neprestano mešajte.
Pripremite slatku pavlaku
Umutite slatku pavlaku, pa pola količine dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom.
Napravite Švarcvald
U vatrostalnu posudu poređajte keks u dva sloja, pa sipajte čokoladni fil. Poređajte višnje, a zatim ponovo poređajte keks. Sada samo jedan sloj. Zatim sipajte preostalu slatku pavlaku i ukrasite višnjama i rendanom čokoladom. Ako želite stavite u frižider da se malo stegne.
Pročitajte i ovo: Švarcvald markiza torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem