Švarcvald torta je jedna od najpoznatijih poslastica koja se pravi sa čokoladom, višnjama i belim kremom. Pored Švarcvalda jedna od poznatih srpskih torti je i markiza, a mi vam donosimo recept koji je spoj ove dve poslastice. Ova torta se pravi sa piškotama, čokladnim kremom, višnjama i sirupom. Švarcvard i markiza torta su jako popularne, pa ćete uživati u svako zalogaju, a najbolje od svega je što se baš lako pravi.
Sastojci:
- oko 48 višanja
- 3,5 kašike soka od višanja
- 1,5 kašika vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika likera od višnje
- Za čokoladni mus:
- 60 g čokolade
- 1/2 kašike šećera
- 180 ml slatke pavlake
- višnje
Recept za Švarcvald markiza tortu sa piškotama i višnjama:
Sirup za piškote
Pomešajte sok od višnje sa vodom i šećerom, pa sve lepo promešajte. Umočite piškote i poređajte u kalup po ivici i dnu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider. Ako želite možete da napravite domaće piškote, a u smesu možete da dodate i kakao.
Krem za Švarcvald markiza tortu
Istopite čokoladu na pari, pa dodajte šećer i slatku pavlaku. Mutite dok ne dobijete gustu smesu, a onda sipajte u kalup preko piškota. Poređajte višnje, pa opet sipajte krem, a zatim poređajte piškote koje ste umočili u sirup. Zatim sipajte još jedan sloj krema, poređajte višnje, pa krem i poravnajte. Pokrijte providnom folijom i ohladite u frižideru.
Dekorišite Švarcvald markiza tortu
Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa sipajte preko krema. Ukrasite rendanom čokoladom i višanjama.
Pročitajte i ovo: Originalni recept za Švarcvald tortu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem