Kremasta rolada od zove nije zahtevna za pravljenje. Ima ukus detinjstva i sirupa od zove koji smo pili tokom leta. Uz malo ovog sirupa dobićete kremasti i osvežavajući kolač. Možda će vam se
dopasti i recept za čuvene praznične rolnice sa cimetom. Za kremastu roladu postupak je sledeći:

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 110 g šećera, plus dodatnih 220 g
  • 75 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g neslanog putera, rastopljenog, ohlađenog
  • 1 kašika mlevenog cimeta
  • 200 g kisele pavlake

Za premazivanje rolade:

  • 1/3 šolje (40 g) čistog šećera u prahu, prosijanog
  • 2 kašičice soka od

Recept za kremstu roladu od zove:

15:36
Korak 1

Izmiksirajte jaja i šećer i dodajte brašno i prašak za pecivo

Roladu od zove počnite tako što ćete da zagrejete rernu na 180°C. Podmažite pleh i obložite papirom za pečenje duž najdužih strana, ostavljajući 2 cm papira da viri. 6 minuta ili dok se zapremina ne utrostruči. U međuvremenu prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju 3 puta. Nežno premešajte mešavinu brašna i putera kroz mešavinu jaja. Raširite na pripremljen pleh i pecite 14 minuta ili dok sredina rolade lagano ne povuče unazad kada se pritisne.

15:40
Korak 2

Od biskvita napravite panj odnosno trupac za roladu

U međuvremenu, stavite čistu kuhinjsku krpu na radnu površinu sa dugačkom ivicom okrenutom prema vama i, koristeći fino sito, pospite sve sa dodatnim šećerom i cimetom. Okrenite vruću roladu na pripremljeni kuhinjsku krpu i uklonite papir za pečenje. Od biskvita napravite panj odnosno trupac. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi.

15:41
Korak 3

Za premaz

Za premaz za roladu promešajte sastojke u činiji dok se dobro ne sjedine. Odmotajte tortu i premažite kiselom pavlakom. Ponovo urolajte roladu i prebacite na tanjir. Poslužite sa preostalim premazom.

Saznajte kako se pravi PRAZNIČNA ČOKO MOKO TORTA

BONUS VIDEO:

TikTok/tinascucina Božićne puslice

StvarUkusa/L.S.