Kremasta rolada od zove nije zahtevna za pravljenje. Ima ukus detinjstva i sirupa od zove koji smo pili tokom leta. Uz malo ovog sirupa dobićete kremasti i osvežavajući kolač. Možda će vam se
dopasti i recept za čuvene praznične rolnice sa cimetom. Za kremastu roladu postupak je sledeći:
Sastojci:
- 5 jaja
- 110 g šećera, plus dodatnih 220 g
- 75 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g neslanog putera, rastopljenog, ohlađenog
- 1 kašika mlevenog cimeta
- 200 g kisele pavlake
Za premazivanje rolade:
- 1/3 šolje (40 g) čistog šećera u prahu, prosijanog
- 2 kašičice soka od
Recept za kremstu roladu od zove:
Izmiksirajte jaja i šećer i dodajte brašno i prašak za pecivo
Roladu od zove počnite tako što ćete da zagrejete rernu na 180°C. Podmažite pleh i obložite papirom za pečenje duž najdužih strana, ostavljajući 2 cm papira da viri. 6 minuta ili dok se zapremina ne utrostruči. U međuvremenu prosejte brašno i prašak za pecivo u činiju 3 puta. Nežno premešajte mešavinu brašna i putera kroz mešavinu jaja. Raširite na pripremljen pleh i pecite 14 minuta ili dok sredina rolade lagano ne povuče unazad kada se pritisne.
Od biskvita napravite panj odnosno trupac za roladu
U međuvremenu, stavite čistu kuhinjsku krpu na radnu površinu sa dugačkom ivicom okrenutom prema vama i, koristeći fino sito, pospite sve sa dodatnim šećerom i cimetom. Okrenite vruću roladu na pripremljeni kuhinjsku krpu i uklonite papir za pečenje. Od biskvita napravite panj odnosno trupac. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi.
Za premaz
Za premaz za roladu promešajte sastojke u činiji dok se dobro ne sjedine. Odmotajte tortu i premažite kiselom pavlakom. Ponovo urolajte roladu i prebacite na tanjir. Poslužite sa preostalim premazom.
Saznajte kako se pravi PRAZNIČNA ČOKO MOKO TORTA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem