Praznične rolnice sa cimetom su tako penaste i blagog ukusa, a najbolje od svega je što vam za njih nije potreban kvasac i komplikovana priprema! Dopašće vam se i trileće sa ukusom jagode, a praznične rolnice sa cimetom je najbolje da jedete istog dana kada ih napravite, tada su najukusnije!

Sastojci:

3 kašike neslanog putera, rastopljenog, podeljenog

Za testo:

  • 250 g brašna, plus više po potrebi
  • 2 kašike belog šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike neslanog putera, omekšanog
  • 80 g punomasnog mleka

Punjenje:

  • 30 g šećera
  • 30 g smeđeg šećera
  • 2 kašičice mlevenog cimeta

Glazura od krem sira:

  • 130 g šećera u prahu
  • 120 g krem sira, omekšanog
  • 30 g neslanog putera, omekšanog
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Recept za praznične rolnice sa cimetom:

12:53
Korak 1

Umutite brašno, beli šećer, prašak za pecivo i so

Za rolnice sa cimetom zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite tepsiju sa kašikom otopljenog putera. U velikoj posudi umutite brašno, beli šećer, prašak za pecivo i so. Rukama razmutite 3 kašike omekšanog putera u mešavinu brašna dok puter ne postane veličine sočiva. Sipajte mleko u mešavinu brašna i putera i mešajte gumenom lopaticom dok se ne formira mekano testo za rolnice.

12:58
Korak 2

Razvaljajte testo i napravite fil

Prebacite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ga u kvadrat. Premažite površinu testa sa preostale 2 kašike otopljenog putera. Napravite fil tako što ćete u maloj činiji umuti šećer, smeđi šećer i cimet. Na dno pripremljene posude za pečenje pospite 1 kašiku mešavine cimeta i šećera. Pospite preostali šećer sa cimetom preko testa premazanog puterom. Urolajte testo oko fila da se formira trupac; isecite trupac na 9 rolni i u pripremljenu posudu za pečenje stavite rolnice, prerezanom stranom nagore.

12:58
Korak 3

Pecite 20 do 25 minuta

Pecite u zagrejanoj rerni dok rolnice ne napuhnu i ne postanu blago zlatne, 20 do 25 minuta. Za glazuru u činiji umutite šećer od slatkiša, krem sir, omekšani puter i ekstrakt vanile dok glazura ne postane glatka. Uživajte u vrućim rolnicama sa cimetom!

Saznajte kako se prave NOVOGODIŠNJI KOLAČIĆI SA BADEMOM

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow pržene rolnice sa jabukama

StvarUkusa/L.S.