Praznična čoko moko torta može lako da se napravi, a vrlo je kremasta i ukusna. Isprobajte i tortu Dobra domaćica sa orasima, lešnicima i čokoladom. Za čoko moko tortu, kiselo mleko možete zameniti mlaćenicom - pomešajte 1 šolju mleka sa 1 kašikom sirćeta ili limunovog soka i ostavite da odstoji 10 minuta. Galazuru za čoko moko tortu napravite od preliva od kafe. Pogledajte koliko je jednostavna za pravljenje!
Sastojci:
- 250 g šećera
- 80 g nezaslađenog kakao praha
- 63 g biljnog ulja
- 2 jaja
- 126 g mlaćenice
- 2 kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika instant kafe u prahu
- 1 šolja vrele vode
Recept za čoko moko tortu:
Zagrejte rernu i pripremite sastojke
Za čoko moko tortu agrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite dva okrugla kalupa za torte. Izmerite brašno, šećer, kakao, ulje, jaja, mlaćenicu, prašak za pecivo, sodu i so u posudu za mešanje. Rastvorite instant kafu u vrućoj vodi i dodajte u posudu za mešanje. Umutite na srednjoj brzini 2 minuta dok ne postane glatko; testo će biti tanko. Sipajte u pripremljene tepsije. Pecite 30 do 35 minuta, ili dok čačkalica kojom proveravate testo ne bude čista. Ohladite čoko moko tortu u tepsiji 10 minuta, a zatim izvadite da se potpuno ohladi.
Prelijte tortu glazurom od kafe
Prelijte tortu glazurom od kafe a nakon glazure, rastopite čokoladne štanglice ili u loncu. Prelijte čokoladu oko gornjih spoljnih ivica tako da se spušta niz strane ili preko vrha torte.
Pročitajte i ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU VASINU TORTU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem