Praznična čoko moko torta može lako da se napravi, a vrlo je kremasta i ukusna. Isprobajte i tortu Dobra domaćica sa orasima, lešnicima i čokoladom. Za čoko moko tortu, kiselo mleko možete zameniti mlaćenicom - pomešajte 1 šolju mleka sa 1 kašikom sirćeta ili limunovog soka i ostavite da odstoji 10 minuta. Galazuru za čoko moko tortu napravite od preliva od kafe. Pogledajte koliko je jednostavna za pravljenje!

Sastojci:

  • 250 g šećera
  • 80 g nezaslađenog kakao praha
  • 63 g biljnog ulja
  • 2 jaja
  • 126 g mlaćenice
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika instant kafe u prahu
  • 1 šolja vrele vode

Recept za čoko moko tortu:

10:46
Korak 1

Zagrejte rernu i pripremite sastojke

Za čoko moko tortu agrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite dva okrugla kalupa za torte. Izmerite brašno, šećer, kakao, ulje, jaja, mlaćenicu, prašak za pecivo, sodu i so u posudu za mešanje. Rastvorite instant kafu u vrućoj vodi i dodajte u posudu za mešanje. Umutite na srednjoj brzini 2 minuta dok ne postane glatko; testo će biti tanko. Sipajte u pripremljene tepsije. Pecite 30 do 35 minuta, ili dok čačkalica kojom proveravate testo ne bude čista. Ohladite čoko moko tortu u tepsiji 10 minuta, a zatim izvadite da se potpuno ohladi.

10:54
Korak 2

Prelijte tortu glazurom od kafe

Prelijte tortu glazurom od kafe a nakon glazure, rastopite čokoladne štanglice ili u loncu. Prelijte čokoladu oko gornjih spoljnih ivica tako da se spušta niz strane ili preko vrha torte.

Pročitajte i ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU VASINU TORTU

BONUS VIDEO:

TikTok/_fromtheground Torta

 StvarUkusa/L.S.