Torta Dobra domaćica je bogata orasima, lešnicima i čokoladom. Biće vam dovoljno i jedno parče pošto je masna zbog orašastih plodova. Isprobajte i čokoladni kuglof, on je prava zvezda dezerta! Za tortu Dobra domaćica pogledajte ove korake:
Sastojci:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenih lešnika
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenih lešnika
- 200 g tamne čokolade, otopljene
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Za glazuru:
- 150 g tamne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema torte Dobra domaćica:
Kore:
Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, muteći neprekidno dok smesa za kore torte Dobra domaćica ne postane sjajna i gusta. Dodajte jedno po jedno žumance, pa lagano umešajte mlevene orahe i lešnike.
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih pažljivo sjedinite sa smesom za tortu Dobra domaćica. Podelite smesu na tri dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ili dok kore ne postanu zlatno smeđe.
Fil:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Dodajte mlevene orahe i lešnike, a zatim postepeno umešajte otopljenu čokoladu. Nafilujte prethodno ohlađene kore za tortu Dobra domaćica.
Glazura:
Otopite tamnu čokoladu sa slatkom pavlakom na laganoj vatri, stalno mešajući dok smesa za tortu Dobra domaćica ne postane glatka. Prelite glazuru preko torte i ostavite da se stegne.
Savet plus:
Ohladite tortu Dobra domaćica pre sečenja kako bi se fil i glazura stegli. Ukrasite po želji, možete koristiti iseckane orahe, lešnike ili narendanu čokoladu.
Pročitajte i isprobajte NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI EGIPAT
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem