Tortabeli Egipat je poslastica kojoj malo ko može da odoli. Najbolji recept za ovu tortu sadrži sve potrebne sastojke, a torta se pravi iz više delova. Za prave ljubitelje i poznavaoce poslastica biće interesantna i Napoleon torta sa kokosom. Za tortu beli Egipat biće vam potrebno strpljenje, ali kad je narpavite i zagrizete, nećete zažaliti ni sekunde. Slojevi oraha u kombinaciji sa kremom biće prava praznična poslastica.
Sastojci:
Za slojeve testa:
- 10 belanaca
- 10 kašika (120 g) šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Za krem:
- 500 ml mleka
- 10 žumanaca
- 8 kašika brašna
- 250 g mekog putera
- 2 kašike ekstrakta vanile
Beli krem:
- 500 ml pavlake za šlag
- 2 kašike šećera u prahu
Recept za tortu beli Egipat:
Krem:
Tortabeli Egipat ima ukusni krem za koji u činiji treba da pomešate brašno i šećer. Dodajte malo mleka pa žumanca. Promešajte i dodajte preostalo mleko. Stavite na šporet na srednju vatru. Ne prekidajte mešanje dok ne dobijete veoma gustu kremu. Skinite sa šporeta. Ostavite da se ohladi. Umutite puter u sneg i dodajte krem za pecivo. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu za tortu. Pokrijte je folijom i stavite u frižider da se stegne.
Slojevi za testo:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca i šećer u sneg. Postepeno dodajte brašno i orahe i dobro promešajte lopaticom. U tepsiju stavite papir za pečenje. Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 22 cm i okrenite ga da bi tragovi olovke bili dalje od sloja torte. Podeliti smesu na 4 dela i ispecite 4 kore. Pecite u zagrejanoj rerni 18 do 20 minuta.
Beli krem:
Umutiti krem za šlag sa šećerom u prahu da biste prekrili tortu.
Sastavite tortu:
Redosled je sledeći - sloj za testo, krem za testo, beli krem i ponovite tim redom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Ukrasite tortu po svom ukusu. Uživajte u torti beli Egipat! Pogledajte i video:
Pročitajte i kako se pravi KRALJEVSKA HUANITO TORTA
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem