Čizkejk sa pomorandžom je drugačiji i egzotičan, ali toliko kremast i ukusan da mu nećete odoleti. Ako vas zanimaju malo drugačiji kolači svideće vam se ikolač od bundeve, dok čizkej sa pomorandžom mogu da prave čak i deca, uz nadzor starijih. Tako se jednostavno pravi, a pomorandže će da mu pruže potrebnu svežinu naspram slatkog krema!

Sastojci:

  • 15 komada digestivnog keksa (sa cerealijama)
  • 6 kašika putera, rastopljenog
  • 400 g krem sira
  • rendana kora 3 pomorandže, delove sačuvati za dekoraciju
  • 200 g maskarpone sira
  • 100 g šećera
  • 3 kašike mleka
  • 184ml šlaga

Recept za nepečeni čizkejk sa pomorandžom:

Nepečeni čizkejk sa pomorandžom započnite tako što ćete grubo da izmrvite keks. To možete učiniti tako što ćete ga staviti u plastičnu kesicu za hranu i zgnječiti drvenom kašikom. Stavite keks u činiju i umešajte otopljeni puter, a zatim smesu stavite u kalup i poleđinom kašike ravnomerno rasporedite i pritisnite u kalup da formirate podlogu. Stavite kalup u frižider da se stegne, kako biste dobili bazu za nepečeni čizkejk. U činiju stavite krem sir, koricu pomorandže, maskarpone, šećer i mleko, i dobro promešajte drvenom kašikom. Stavite šlag u čistu činiju i umutite dok ne dobije konzistenciju guste kreme. Dodajte u mešavinu sa pomorandžom i dobro promešajte. Izvadite kalup iz frižidera, prelijte fil preko podloge od keksa i ravnomerno rasporedite. Ukrasite komadićima pomorandže i vratite u frižider do serviranja (najmanje 4 sata ili preko noći). Uživajte u čizkejku sa pomorandžom!

Saznajte kako se pravi i TORTA SA MALINAMA ZA PRAZNIČNU TRPEZU

BONUS VIDEO:

nstagram/cookistwow Tviks desert u čaši

StvarUkusa/L.S.