Čizkejk sa pomorandžom je drugačiji i egzotičan, ali toliko kremast i ukusan da mu nećete odoleti. Ako vas zanimaju malo drugačiji kolači svideće vam se ikolač od bundeve, dok čizkej sa pomorandžom mogu da prave čak i deca, uz nadzor starijih. Tako se jednostavno pravi, a pomorandže će da mu pruže potrebnu svežinu naspram slatkog krema!
Sastojci:
- 15 komada digestivnog keksa (sa cerealijama)
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 400 g krem sira
- rendana kora 3 pomorandže, delove sačuvati za dekoraciju
- 200 g maskarpone sira
- 100 g šećera
- 3 kašike mleka
- 184ml šlaga
Recept za nepečeni čizkejk sa pomorandžom:
Nepečeni čizkejk sa pomorandžom započnite tako što ćete grubo da izmrvite keks. To možete učiniti tako što ćete ga staviti u plastičnu kesicu za hranu i zgnječiti drvenom kašikom. Stavite keks u činiju i umešajte otopljeni puter, a zatim smesu stavite u kalup i poleđinom kašike ravnomerno rasporedite i pritisnite u kalup da formirate podlogu. Stavite kalup u frižider da se stegne, kako biste dobili bazu za nepečeni čizkejk. U činiju stavite krem sir, koricu pomorandže, maskarpone, šećer i mleko, i dobro promešajte drvenom kašikom. Stavite šlag u čistu činiju i umutite dok ne dobije konzistenciju guste kreme. Dodajte u mešavinu sa pomorandžom i dobro promešajte. Izvadite kalup iz frižidera, prelijte fil preko podloge od keksa i ravnomerno rasporedite. Ukrasite komadićima pomorandže i vratite u frižider do serviranja (najmanje 4 sata ili preko noći). Uživajte u čizkejku sa pomorandžom!
Saznajte kako se pravi i TORTA SA MALINAMA ZA PRAZNIČNU TRPEZU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem