Bundeva je omiljena zimska namirnica, od koje mogu da se naprave brojne slatke i slane đakonije. Kolač od bundeve je jedan od najpopularnijih slatkiša koji se od nje prave, pošto se sprema brzo i lako i može da stoji nekoliko dana. Naš današnji predlog je kolač od bundeve sa krem sirom, koji je ukusniji od torte! Evo kako se pravi kolač od bundeve sa krem sirom!
Sastojci:
- 240 grama pšeničnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 i po kašičica mlevenog đumbira
- 1 kašičica soli
- 300 grama kristal šećera
- 500 grama bundeve
- 240 mililitara ulja
- 4 velika jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 170 grama maslaca
- 220 grama krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 grama prah šećera
Recept za kolač od bundeve:
Bundevu ispecite ili skuvajte, pa propasirajte i ostavite da se ohladi. Za kolač od bundeve, zagrejte rernu na 190 stepeni, i podmažite maslacem kalup za pečenje.
Testo za kolač od bundeve pravi se tako što prosejete brašno, prašak za pecivo, začine i so. U drugoj činiji pomešajte šećer, pire od bundeve, ulje, jaja i vanilu. Pomešajte ove dve smese špatulom i izlijte u kalup za pečenje. Pecite kolač od bundeve na 190 stepeni oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača od bundeve ne izađe suva.
Dok se kolač od bundeve hladi, mikserom umutite maslac dok ne postane penast. Dodajte krem sir i mutite još oko dva minuta, a potom umešajte vanilu i so. Smanjite mikser na najmanju jačinu i dodajte prah šećer.
Ohlađeni kolač od bundeve premažite, ili po želji ukrasite, kremom od sira. Secite na kocke i poslužite. Prijatno!
Pročitajte i kako se pravi kolač od bundeve sa čokoladom!
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/B.Z.J.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus