Bundeva je namirnica od koje možete da pravite potaže, pire, salatu, ali i najlepše pite. Odlično se kombinuje i uz slatke, ali i slane sastojke, a njena sezona je tokom jeseni. Ako volite da jedete ovo povrće, predlažemo vam da isprobate i bundevaru po američkom receptu. Zahvaljujući začinima mirisaće cela kuća, a krckava koja je čini još ukusnijom. Amerikanci obično bundevaru jedu za Dan zahvalnosti, a obavezno probajte i ovu jer će vas oduševiti. 

Pročitajte i kako se pravi bundevara sa gotovim korama.

  • Sastojci: 
  • 500 g prhkog testa 
  • 165 g smeđeg šećera 
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1/2 kašičice soli
  • 430 g ispasirane bundeve
  • 1 konzerva kondenzovanog mleka
  • 3 jajeta 

Priprema: 
Prhko testo razvucite, pa utisnite u kalup (po dnu i ivici). Stavite u frižider dok napravite fil. Bundevu skuvajte, pa ispasirajte (treba da imate 430 g ispasirane bundeve). U posudi pomešajte šećer, cimet, đumbir, muskatni oraščić i karanfilić. Zatim dodajte pire od bundeve, jaja i sipajte mleko. Dobro sjedinite smesu i sipajte u kalup sa korom. Ako želite koru možete da premažete umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa servirajte. 

BONUS VIDEO: 

Kolač sa bundevom i čokoladom instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa