Bundeva je namirnica od koje možete da pravite potaže, pire, salatu, ali i najlepše pite. Odlično se kombinuje i uz slatke, ali i slane sastojke, a njena sezona je tokom jeseni. Ako volite da jedete ovo povrće, predlažemo vam da isprobate i bundevaru po američkom receptu. Zahvaljujući začinima mirisaće cela kuća, a krckava koja je čini još ukusnijom. Amerikanci obično bundevaru jedu za Dan zahvalnosti, a obavezno probajte i ovu jer će vas oduševiti.
Pročitajte i kako se pravi bundevara sa gotovim korama.
- Sastojci:
- 500 g prhkog testa
- 165 g smeđeg šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
- 1/2 kašičice soli
- 430 g ispasirane bundeve
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 3 jajeta
Priprema:
Prhko testo razvucite, pa utisnite u kalup (po dnu i ivici). Stavite u frižider dok napravite fil. Bundevu skuvajte, pa ispasirajte (treba da imate 430 g ispasirane bundeve). U posudi pomešajte šećer, cimet, đumbir, muskatni oraščić i karanfilić. Zatim dodajte pire od bundeve, jaja i sipajte mleko. Dobro sjedinite smesu i sipajte u kalup sa korom. Ako želite koru možete da premažete umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 40 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa servirajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom