Zimska voćna torta se vrlo jednostavno pravi, ali izgleda kao da ju je napravio najbolji poslastičar. Patišpanj možete sami da napravite ili da kupite gotov. Možda će vam se dopasti i praznična čoko moko torta. Zimska voćna torta pravi se na ovaj način!

Sastojci:

  • 1 belance
  • 50 g šećera
  • mali grozd crnog grožđa
  • božikovina ili lovorov list
  • Patišpanj
  • 1-2 klementine
  • 1-2 zrele smokve
  • nekoliko kriški narandže
  • nekoliko ogrozda 
  • oko 65 cm crvene ili zlatne trake

Za glazuru

  • 2 belanca
  • 175 g šećera u prahu

Recept za zimsku voćnu tortu:

10:16
Korak 1

Ukrasite voće:

Za zimsku voćnu tortu lagano umutite belanca u plitku činiju i rasporedite šećer na pleh. Umočite grožđe i listove božikovine ili lovora u belance ili koristite četkicu. Otresite višak, pa premažite šećerom. Ostavite da se osuši najmanje 10 minuta, idealno oko 30 minuta.

10:21
Korak 2

Napravite glazuru:

Kada budete spremni za ukrašavanje, napravite glazuru za tortu. Stavite veliku posudu na tiganj sa ključalom vodom, pazeći da dno posude ne dodiruje vodu. Stavite belanca i šećer u prahu u činiju i mutite 5-7 minuta dok ne dobijete gustu, veoma sjajnu glazuru. Koristite lopaticu za čišćenje oko ivica posude s vremena na vreme dok mešate. Nanesite glazuru na vrh patišpanja i raširite je nožem sa ravnim ivicama, vrteći dok to radite, da biste stvorili snežni efekat za zimsku voćnu tortu.

10:21
Korak 3

Ukrasite vrh torte:

Prepolovite klementine, smokve i narandže, pa poređajte na tortu sa ogrozdom, smrznutim grožđem i listovima božikovine. Pričvrstite traku oko osnove i ostavite tortu na hladnom – ali ne u frižideru – dok ne stignu vaši gosti. Uživajte u zimskoj voćnoj torti!

Saznajte i ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU VASINU TORTU

BONUS VIDEO:

TikTok/_fromtheground Torta

StvarUkusa/L.S.