Zimska voćna torta se vrlo jednostavno pravi, ali izgleda kao da ju je napravio najbolji poslastičar. Patišpanj možete sami da napravite ili da kupite gotov. Možda će vam se dopasti i praznična čoko moko torta. Zimska voćna torta pravi se na ovaj način!
Sastojci:
- 1 belance
- 50 g šećera
- mali grozd crnog grožđa
- božikovina ili lovorov list
- Patišpanj
- 1-2 klementine
- 1-2 zrele smokve
- nekoliko kriški narandže
- nekoliko ogrozda
- oko 65 cm crvene ili zlatne trake
Za glazuru
- 2 belanca
- 175 g šećera u prahu
Recept za zimsku voćnu tortu:
Ukrasite voće:
Za zimsku voćnu tortu lagano umutite belanca u plitku činiju i rasporedite šećer na pleh. Umočite grožđe i listove božikovine ili lovora u belance ili koristite četkicu. Otresite višak, pa premažite šećerom. Ostavite da se osuši najmanje 10 minuta, idealno oko 30 minuta.
Napravite glazuru:
Kada budete spremni za ukrašavanje, napravite glazuru za tortu. Stavite veliku posudu na tiganj sa ključalom vodom, pazeći da dno posude ne dodiruje vodu. Stavite belanca i šećer u prahu u činiju i mutite 5-7 minuta dok ne dobijete gustu, veoma sjajnu glazuru. Koristite lopaticu za čišćenje oko ivica posude s vremena na vreme dok mešate. Nanesite glazuru na vrh patišpanja i raširite je nožem sa ravnim ivicama, vrteći dok to radite, da biste stvorili snežni efekat za zimsku voćnu tortu.
Ukrasite vrh torte:
Prepolovite klementine, smokve i narandže, pa poređajte na tortu sa ogrozdom, smrznutim grožđem i listovima božikovine. Pričvrstite traku oko osnove i ostavite tortu na hladnom – ali ne u frižideru – dok ne stignu vaši gosti. Uživajte u zimskoj voćnoj torti!
Saznajte i ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU VASINU TORTU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem