Zimska voćna torta se vrlo jednostavno pravi, ali izgleda kao da ju je napravio najbolji poslastičar. Patišpanj možete sami da napravite ili da kupite gotov. Možda će vam se dopasti i praznična čoko moko torta. Zimska voćna torta pravi se na ovaj način!
Sastojci:
- 1 belance
- 50 g šećera
- mali grozd crnog grožđa
- božikovina ili lovorov list
- Patišpanj
- 1-2 klementine
- 1-2 zrele smokve
- nekoliko kriški narandže
- nekoliko ogrozda
- oko 65 cm crvene ili zlatne trake
Za glazuru
- 2 belanca
- 175 g šećera u prahu
Recept za zimsku voćnu tortu:
Ukrasite voće:
Za zimsku voćnu tortu lagano umutite belanca u plitku činiju i rasporedite šećer na pleh. Umočite grožđe i listove božikovine ili lovora u belance ili koristite četkicu. Otresite višak, pa premažite šećerom. Ostavite da se osuši najmanje 10 minuta, idealno oko 30 minuta.
Napravite glazuru:
Kada budete spremni za ukrašavanje, napravite glazuru za tortu. Stavite veliku posudu na tiganj sa ključalom vodom, pazeći da dno posude ne dodiruje vodu. Stavite belanca i šećer u prahu u činiju i mutite 5-7 minuta dok ne dobijete gustu, veoma sjajnu glazuru. Koristite lopaticu za čišćenje oko ivica posude s vremena na vreme dok mešate. Nanesite glazuru na vrh patišpanja i raširite je nožem sa ravnim ivicama, vrteći dok to radite, da biste stvorili snežni efekat za zimsku voćnu tortu.
Ukrasite vrh torte:
Prepolovite klementine, smokve i narandže, pa poređajte na tortu sa ogrozdom, smrznutim grožđem i listovima božikovine. Pričvrstite traku oko osnove i ostavite tortu na hladnom – ali ne u frižideru – dok ne stignu vaši gosti. Uživajte u zimskoj voćnoj torti!
Saznajte i ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENU VASINU TORTU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus