Posni kolač sa jabukama je mek, ukusan i pogodan za sve osobe koje poste, vode računa o ishrani ili su vegetarijanci. Ako ste i vi jedna od tih osoba ili prosto volite i posne kolače, isprobajte posni čokoladni tiramisu sa plazmom i višnjama. Posnom kolaču sa jabukama cimet i vanila daju divnu aromu. Pogledajte kako se pravi!

Sastojci:

  • 500 g jabuka, oljuštenih i isečenih
  • 125 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • 1⁄2 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 1⁄2 kašičica sode bikarbone
  • 60 ml ulja
  • 1 kašičica vanile
  • 1⁄2 kašičice soli (opciono)
  • 125 g orašastih plodova, i/ili suvog grožđa

Recept za posni kolač sa jabukama:

11:57
Korak 1

Oljuštite i isceti jabuke i prosejte suve sastojke

Za posni kolač sa jabukama, pokrijte isečene jabuke šećerom i ostavite da odstoje 20 minuta, ili dok ne puste sok. Prosejte suve sastojke i pomešajte ih. Dodajte ulje, vanilu i orahe i/ili suvo grožđe i umešajte u jabuke sa prosejanim suvim sastojcima.

13:14
Korak 2

Pecite:

Masu raširite u pleh i pecite na 165 stepeni 40 do 45 minuta. Uživajte u posnom kolaču sa jabukama!

Pročitajte recept za POSNE VANILICE SA MLEVENIM BADEMIMA

BONUS VIDEO:

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka TikTok/thecollegechefs

StvarUkusa/L.S.