Veruje se da je tiramisu nastao po receptu za pave - čuveni brazilski kolač koji se sastoji od naizmeničnih slojeva krema i keksa. Piškote i kremasti fil su zaštitni znak oba kolača, a mi vam donosimo i posnu verziju koja će vas oduševiti. Napravite posni tiramisu sa plazmom i čokoladom, a ukrasite višanjama. Ovako pripremljen kolač možete da poslužite i posle raskošnog ručka za Badnji dan.

Sastojci:

  • 600 ml bademovog mleka
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 80 g posne čokolade
  • 200 ml posne slatke pavlake
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 300 g posne plazme (plus bademovo mleko za umakanje)
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade
  • 200 ml posne slatke pavlake
  • Za dekoraciju:
  • višnje
  • posna čokolada

Recept za pave - posni tiramisu sa plazmom i višnjama:

18:37
Korak 1

Spremite krem za posni tiramisu

U šerpu sipajte 300 ml bademovog mleka, a onda dodajte i kukuruzni skrob. Dobro promešajte da nema grudvica, pa kuvajte dok se smesa ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i sipajte preostalo mleko, pa kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Neprestano mešajte. Isključite šporet, pa sipajte vanilu i slatku pavalku. Sve lepo promešajte, pa sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi, a onda umutite mikserom.

18:38
Korak 2

Poređajte slojeve za posni tiramisu


U vatrostalnu posudu sipajte malo krema, pa poravnajte. Preko poređajte posnu plazmu koju ste umočili u bademovo mleko. Na isti način ređajte slojeve dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji sloj treba da bude čokoladni krem. Stavite u frižider da se tiramisu stegne.

18:41
Korak 3

Glazura za posni tiramisu

U šerpi istopite posnu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko kolača. Lepo poravnajte i ostavite da se stegne u frižideru još 10 minuta. Dekorišite posni tiramisu višnjama i rendanom posnom čokoladom.

Pročitajte i ovo: Posna tiramisu torta sa palačinkama

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow jednostavan tiramisu rolat

(StvarUkusa/S.B.)