Tiramisu je najpoznatiji italijanski kolač koji se brzinski pravi, a njegova kremasta tekstura svakoga oduševljava. Zato vam donosimo recept za sjajnu tortu koju možete da jedete i u toku Božićnog posta. U pitanju je tiramisu torta sa posnim palačinkama koju ćete napraviti očas posla, a u kojoj će svi uživati.
Sastojci:
- Za palačinke:
- 550 ml kisele vode
- 220 g brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
- Za fil:
- 250 g posnog krem sira
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 1/2 kašičice kafe
- 50 ml vode
- 1 kašika likera po želji
- Za dekoraciju:
- 150 ml biljne slatke pavlake
- kakao
Recept za posnu tiramisu tortu sa palačinkama:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite posne palačinke. Umutite krem sir, pa mu dodajte umućenu slatku pavlak i lepo sjedinite sve. Sipajte kašiku liker po želji, kao i kafu (razblažite kafu sa vrelom vodom) i promešajte. Premazujte palačinke i ređajte jednu na drugu. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i kakaom.
Pročitajte i ovo: Rafaelo tiramisu sa kokosom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese