Tiramisu je najpoznatiji italijanski kolač koji se brzinski pravi, a njegova kremasta tekstura svakoga oduševljava. Zato vam donosimo recept za sjajnu tortu koju možete da jedete i u toku Božićnog posta. U pitanju je tiramisu torta sa posnim palačinkama koju ćete napraviti očas posla, a u kojoj će svi uživati.  

Sastojci:

  • Za palačinke:
  • 550 ml kisele vode
  • 220 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja
  • Za fil: 
  • 250 g posnog krem sira 
  • 200 ml biljne slatke pavlake 
  • 1/2 kašičice kafe 
  • 50 ml vode
  • 1 kašika likera po želji 
  • Za dekoraciju:
  • 150 ml biljne slatke pavlake
  • kakao 

Recept za posnu tiramisu tortu sa palačinkama: 

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer i so. Zatim sipajte kiselu vodu, a onda i ulje. Sve sastojke umutite i ispržite posne palačinke. Umutite krem sir, pa mu dodajte umućenu slatku pavlak i lepo sjedinite sve. Sipajte kašiku liker po želji, kao i kafu (razblažite kafu sa vrelom vodom) i promešajte. Premazujte palačinke i ređajte jednu na drugu. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i kakaom.

Pročitajte i ovo: Rafaelo tiramisu sa kokosom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow jednostavan tiramisu rolat

(StvarUkusa/S.B.)