Markiza torta je jedna od najpopularnijih jer se pravi od svima omiljenih sastojaka - keksa i čokolade. Često se ova poslastica služila i na rođendanima, jer je i deca obožavaju. Ako volite da jedete markizu, a pridržavate se Božićnog posta, donosimo vam savršen recept. Napravite posnu markiza tortu koje se ne peče, a i filovi se ne kuvaju. Sve je lako i brzo, a najteži deo je da sačekate da se ohladi.
Sastojci:
- 300 g posnih piškota
- 230 g margarina
- 230 g šećera u prahu
- 400 g posne čokolade
- 250 ml posne slatke pavlake
- 200 ml ovsenog mleka
- 2 kašike kakaoa
Recept za posnu markiza tortu:
Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano umešajte. U posudi pomešajte toplo mleko i kakao, pa kada se čokoladno mleko ohladi umočite piškote. Na tacnu stavite obruča, pa poređajte umočene piškote na dno i po ivici. Zatim sipajte čokoladni fil i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne i služite posnu markiza tortu. Dekorišite po želji.
Pročitajte i ovo: Novogodišnja markiza torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak