Pilav je jelo koje se pravi od piletine i pirinča, a kako je u toku Božićni post, mi vam donosimo recept za posnu varijantu. Predlažemo da napravite posni pilav sa ribom za koji vam nije potrebno puno sastojaka, a koji ni ne košta puno. Ribu možete da koristite po želji, a možete da služite i kao ručak za Badnje veče.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 300 g fileta ribe (po želji)
- 3 praziluka
- 1 šargarepa
- 300 ml paradajz sosa
Recept za posni pilav sa ribom:
Pirinač obarite, a praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Kada malo omekša dodajte i seckanu šargarepu, pa pržite i dok ona ne omekša. Vatrostalnu posudu nauljite, pa sipajte pirinač i praziluk sa šargarepom. Posolite i pobiberite, pa promešajte. A onda sipajte i paradajz sos, pa ponovo promešajte. Preko stavite filete ribe i pecite pilav u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Posni paprikaš
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus