Pilav je jelo koje se pravi od piletine i pirinča, a kako je u toku Božićni post, mi vam donosimo recept za posnu varijantu. Predlažemo da napravite posni pilav sa ribom za koji vam nije potrebno puno sastojaka, a koji ni ne košta puno. Ribu možete da koristite po želji, a možete da služite i kao ručak za Badnje veče.

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 300 g fileta ribe (po želji)
  • 3 praziluka
  • 1 šargarepa
  • 300 ml paradajz sosa

Recept za posni pilav sa ribom:

Pirinač obarite, a praziluk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Kada malo omekša dodajte i seckanu šargarepu, pa pržite i dok ona ne omekša. Vatrostalnu posudu nauljite, pa sipajte pirinač i praziluk sa šargarepom. Posolite i pobiberite, pa promešajte. A onda sipajte i paradajz sos, pa ponovo promešajte. Preko stavite filete ribe i pecite pilav u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Posni paprikaš

BONUS VIDEO: 

Kako se prave pilav i domaća supa instagram/zalogaj_mr

(StvarUkusa/S.B.)