Pilav je tradicionalno jelo i gotovo da nema osobe koja ga nije bar probala. Svaka domaćica ima svoj recept i neki tajnu kako da ispade savršen, a kako je vreme posta, mi predlažemo da ovo fantasično jelo napravite u posnoj varijanti, samo od pirinča i raznovrsnog povrća. Ukus je fenomenalan, a možete da ga služite kao prilog uz ribu ili kao glavno jelo.
- Sastojci:
- 300 g pirinča
- 1 zlatna mešavina
- 1 praziluk
- 100 ml ulja
- 1 crni luk
- 1 kašičica brašna
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupnije sečen crni luk i praziluk. Kad omekša dodajte brašno i brzo promešajte. Sipajte zlatnu mešavinu i dodajte malo vode. Poklopite i kuvajte dok ne omkeša. Dodajte opran pirinač i još mrvicu vode, pa nastavite da kuvate. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Promešajte. Sipajte vodu jedan prst iznad pirinča i kad krene da ključa ostavite još 15 minuta. Zatim stavite u rernu na 180°C još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem