Jedan od kolača našeg detinjstva je svakako medeno srce, a evo i kako uz pomoć domaćih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite i to u posnoj varijanti. Nakon što ga probate zaboravićete na kupovni.
- Sastojci
- 2 šolje brašna
- 4 kašike džema (po želji)
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- 1 šoljica ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Pomešajte toplu vodu i šećer pa kada se rastopi dodavati redom ostale sastojke. Dobro sjediniti sve i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe suva. Po želji preliti šećerom u prahu ili posnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način