Jedan od kolača našeg detinjstva je svakako medeno srce, a evo i kako uz pomoć domaćih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite i to u posnoj varijanti. Nakon što ga probate zaboravićete na kupovni.

  • Sastojci
  • 2 šolje brašna
  • 4 kašike džema (po želji)
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 šoljica ulja
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kesice praška za pecivo

Priprema

Pomešajte toplu vodu i šećer pa kada se rastopi dodavati redom ostale sastojke. Dobro sjediniti sve i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe suva. Po želji preliti šećerom u prahu ili posnom glazurom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE