Jedan od kolača našeg detinjstva je svakako medeno srce, a evo i kako uz pomoć domaćih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite i to u posnoj varijanti. Nakon što ga probate zaboravićete na kupovni.
- Sastojci
- 2 šolje brašna
- 4 kašike džema (po želji)
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- 1 šoljica ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Pomešajte toplu vodu i šećer pa kada se rastopi dodavati redom ostale sastojke. Dobro sjediniti sve i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe suva. Po želji preliti šećerom u prahu ili posnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus