Jedan od kolača našeg detinjstva je svakako medeno srce, a evo i kako uz pomoć domaćih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite i to u posnoj varijanti. Nakon što ga probate zaboravićete na kupovni.
- Sastojci
- 2 šolje brašna
- 4 kašike džema (po želji)
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- 1 šoljica ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Pomešajte toplu vodu i šećer pa kada se rastopi dodavati redom ostale sastojke. Dobro sjediniti sve i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe suva. Po želji preliti šećerom u prahu ili posnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta