Medena srca su omiljeni slatkiš mnogih, a sada ne morate da ih kupujete već napravite sami.

Jedan od kolača našeg detinjstva je svakako medeno srce, a evo i kako uz pomoć domaćih sastojaka možete brzo i lako da ga napravite i to u posnoj varijanti. Nakon što ga probate zaboravićete na kupovni.
- Sastojci
- 2 šolje brašna
- 4 kašike džema (po želji)
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- 1 šoljica ulja
- 3 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Pomešajte toplu vodu i šećer pa kada se rastopi dodavati redom ostale sastojke. Dobro sjediniti sve i izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni dok čačkalica ubodena u kolač ne izađe suva. Po želji preliti šećerom u prahu ili posnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.