U Jugoslaviji nekada nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez markiza torte. Ovu čokoladnu poslasticu sa piškotama vole sve generacije,a lako ćete je napraviti, jer nema ni pečenja ni kuvanja.A kako je u toku Uskršnji post omiljenu tortu možete da jedete bez griže savesti jer postoji i posna verzija. Doduše ne koriste se piškote, pa desert neće imati standardni oblik, ali je ukus jednako dobar. Uživajte!
- Sastojci:
- 300 g posnog keksa
- 230 g margarina
- 230 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih lešnika
- 300 g posne čokolade
- sok po želji (može i posno čokoladno mleko)
Priprema:
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte mlevene lešnike i lagano umešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite mikserom. Keks umočite u sok, pa poređajte u kalup. Preko sipajte dobijeni fil i poravnajte, pa stavite u frižider na 2-3 sata. Ukrasite tortu čokoladom i lešnicima. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem