U Jugoslaviji nekada nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez markiza torte. Ovu čokoladnu poslasticu sa piškotama vole sve generacije,a lako ćete je napraviti, jer nema ni pečenja ni kuvanja.A kako je u toku Uskršnji post omiljenu tortu možete da jedete bez griže savesti jer postoji i posna verzija. Doduše ne koriste se piškote, pa desert neće imati standardni oblik, ali je ukus jednako dobar. Uživajte!
- Sastojci:
- 300 g posnog keksa
- 230 g margarina
- 230 g šećera u prahu
- 200 g mlevenih lešnika
- 300 g posne čokolade
- sok po želji (može i posno čokoladno mleko)
Priprema:
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte mlevene lešnike i lagano umešajte. Zatim dodajte čokoladu koju ste otopili na pari, pa sve dobro sjedinite mikserom. Keks umočite u sok, pa poređajte u kalup. Preko sipajte dobijeni fil i poravnajte, pa stavite u frižider na 2-3 sata. Ukrasite tortu čokoladom i lešnicima. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus