Počelo je proleće i dolazi lepo vreme, pa samim tim sa teške hrane prelazimo na laganiju. Kolače i torte menjamo jednostavnim poslasticama koje se ne peku i za koje ne treba puno vremena. Današnji predlog za ukusan desert je smrznuti kolač sa pavlakom i voćem koji je uvaljan u čokoladnu glazuru i keks. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo, a dodatni je plus što uspeva svima. 

  • Sastojci:
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 1 puna kašika kisele pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 10 g želatina 
  • 70 ml vode 
  • 130 g smrznutih jagoda 
  • 200 g smrznutog bobičastog voća
  • 150 g čokolade 
  • 1 kašika ulja 
  • 200 g keksa 

Priprema:
Odmrznite voće i dobro procedite. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Dodajte voće i promešajte, pa dodajte želatin koji ste prethodno otopili na pari. Sve dobro umešajte, pa sipajte u flašu kojoj ste odsekli vrh. Dobro pritisnite, pa stavite u zamrzivač na 2 sata. Otopite čokoladu sa uljem i poravnajte na plehu. Izvadite kolač i isecite flašu, pa je uklonite. Zatim uvaljajte kolač u prohlađenu čokoladu i onda u izdrobljeni keks. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE