Ako imate neku svečanu priliku naš predlog je da napravite ovu predivnu kraljevsku tortu. Sastojci se lako nalaze, a većina ih možda i ima kod kuće. Kombinacija nutele, čokolade, keksa, rolera i kremastog čizkjek fila je pun pogodak, a najbolje od svega je što izgleda kao iz najlepših poslastičarnica, a pravi se nikad lakše.

  • Sastojci:
  • 300 g rolera 
  • 200 g keksa 
  • 100 g putera 
  • Za fil:
  • 600 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 400 g maskarpone sira (može krem sir)
  • Za glazuru: 
  • 120 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 80 g nutele 
  • Za dekoraciju:
  • 50 g rolera 
  • 10 g kakao 
  • 4 jagode 

Priprema:

Kalup prečnika 20 cm obložite providnom folijom. Poređajte rolere uspravno (po celoj ivici). Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa utisnite na dno. Ostavite u frižideru pola sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte vanilu i maskarpone i sjedinite mikserom. Pola fila sipajte preko keska i poravnajte. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i dodajte nutelu. Sve dobro promešajte i sipajte preko fila. Zatim stavite u frižider na pola sata, a nakon toga sipajte preostali fil i poravnajte. Ukrasite rolerima, kakaom i jagodama. Ostavite u frižideru sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE