Ako imate neku svečanu priliku naš predlog je da napravite ovu predivnu kraljevsku tortu. Sastojci se lako nalaze, a većina ih možda i ima kod kuće. Kombinacija nutele, čokolade, keksa, rolera i kremastog čizkjek fila je pun pogodak, a najbolje od svega je što izgleda kao iz najlepših poslastičarnica, a pravi se nikad lakše.
- Sastojci:
- 300 g rolera
- 200 g keksa
- 100 g putera
- Za fil:
- 600 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g maskarpone sira (može krem sir)
- Za glazuru:
- 120 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 80 g nutele
- Za dekoraciju:
- 50 g rolera
- 10 g kakao
- 4 jagode
Priprema:
Kalup prečnika 20 cm obložite providnom folijom. Poređajte rolere uspravno (po celoj ivici). Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa utisnite na dno. Ostavite u frižideru pola sata. Za to vreme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte vanilu i maskarpone i sjedinite mikserom. Pola fila sipajte preko keska i poravnajte. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i dodajte nutelu. Sve dobro promešajte i sipajte preko fila. Zatim stavite u frižider na pola sata, a nakon toga sipajte preostali fil i poravnajte. Ukrasite rolerima, kakaom i jagodama. Ostavite u frižideru sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus