Italijanaska kuhinja je poznata u celom svetu, a osim po slanim specijalitetima, Italijani su čuveni i po poslasticama. Jedan od najpopularnijih kolača svih generacija je i tiramisu, kremasti desert koji je savršena kombinacija kafa, maskarpone sira i piškota. U originalnom receptu se pravi sa jajima i malo alkohola, ali ako želite brzinsku verziju koju svako može da napravi onda je to ovaj recept. Uživaćete u svakom zalogaju, a imaćete i poslasticu ako vam banu gosti.
- Sastojci:
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 60 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica instant kafe
- 150 ml vrele vode
- piškote
Priprema:
U posudi pomešajte kafu i vrelu vodu i dobro promešajte. Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa dodajte maskarpone i vanilu. Dobro sjedinite mikserom. Umočite keks u kafu, pa poređajte u kalup. Preko sipajte pola fila, pa opet poređajte keks koji ste umočili u kafu. Sipajte i preostali fil i poravnajte. Pospite kakao preko i stavite u frižider na pola sata (ako žurite nije potrebno).
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem