Danas postoji puno jednostavnih recepata za kolače, jer mnogo ljudi ima sve manje vremena, pa žele nešto što je lako, brzo, a ukusno. Upravo takav je i ovaj recept za poslasticu koja se pravi sa keksom i najkremastijim vanila filom.Podloga je kao za čizkejk, a za fil ne morate da palite šporet, svi sastojci se samo umute i to za pet minuta. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a u iskušenju ste jer vam ovaj desert izgleda preukusno, samo zamenite mrsne namirnice posnim i uživajte bez griže savesti u svakom zalogaju. 

  • Sastojci: 
  • 200 g mlevene plazme (posna)
  • 125 g putera (margarin) 
  • 100 ml mleka (sojino, bademovo) 
  • Za fil:
  • 500 ml slatke pavlake (posna)
  • 5 kašika šećera 
  • 500 ml mleka (sojino, bademovo)
  • 2 pudinga od vanile (bez kuvanja)
  • Još: 
  • 50-100 g bele čokolade (posne) 

Priprema: 
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom i mlekom, pa utisnite u dno kalupa. Stavite u frižider dok pripremite fil. U posudi pomešajte mleko, slatku pavlaku, šećer i puding, pa sve mutite tačno 5 minuta, na najjačoj brzini. Sipajte fil preko keksa i poravnajte. Ukrasite belom čokoladom i ostavite u frižideru oko 2-3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE