Danas postoji puno jednostavnih recepata za kolače, jer mnogo ljudi ima sve manje vremena, pa žele nešto što je lako, brzo, a ukusno. Upravo takav je i ovaj recept za poslasticu koja se pravi sa keksom i najkremastijim vanila filom.Podloga je kao za čizkejk, a za fil ne morate da palite šporet, svi sastojci se samo umute i to za pet minuta. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, a u iskušenju ste jer vam ovaj desert izgleda preukusno, samo zamenite mrsne namirnice posnim i uživajte bez griže savesti u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 200 g mlevene plazme (posna)
- 125 g putera (margarin)
- 100 ml mleka (sojino, bademovo)
- Za fil:
- 500 ml slatke pavlake (posna)
- 5 kašika šećera
- 500 ml mleka (sojino, bademovo)
- 2 pudinga od vanile (bez kuvanja)
- Još:
- 50-100 g bele čokolade (posne)
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom i mlekom, pa utisnite u dno kalupa. Stavite u frižider dok pripremite fil. U posudi pomešajte mleko, slatku pavlaku, šećer i puding, pa sve mutite tačno 5 minuta, na najjačoj brzini. Sipajte fil preko keksa i poravnajte. Ukrasite belom čokoladom i ostavite u frižideru oko 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus