Krempita je kolač koji se pravi od raskošnog žutog fila i lisnatog testa, pa se istovremeno topi i krcka u ustima. Ova predivna poslastica nas vraća u detinjstvo i podseća na topli bakin dom gde smo često mogli da je jedemo. Danas svi žive užurbanije i često ljudi ne mogu da provode puno vremena pored šporeta, pa pribegavaju receptima koji se brzo prave. Lažna krempitaje jednako ukusna kao i orignalna, ali se brže pravi,jer se umesto testa koristi keks. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 220 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kukuruznog skroba
- grčki jogurt ili pavlaka
- 70 g putera
- 18 komada keksa
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer, skrob i grčki jogurt. Sve dobro umutite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Isključite šporet, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta. U tespiji poređajte keks, pa sipajte fil, poravnajte i poređajte još jedan sloj keksa. Stavite u frižider da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem