Krempita je kolač koji se pravi od raskošnog žutog fila i lisnatog testa, pa se istovremeno topi i krcka u ustima. Ova predivna poslastica nas vraća u detinjstvo i podseća na topli bakin dom gde smo često mogli da je jedemo. Danas svi žive užurbanije i često ljudi ne mogu da provode puno vremena pored šporeta, pa pribegavaju receptima koji se brzo prave. Lažna krempitaje jednako ukusna kao i orignalna, ali se brže pravi,jer se umesto testa koristi keks. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • 220 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 50 g kukuruznog skroba 
  • grčki jogurt ili pavlaka
  • 70 g putera 
  • 18 komada keksa 
  • šećer u prahu 

Priprema:
Pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer, skrob i grčki jogurt. Sve dobro umutite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Isključite šporet, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta. U tespiji poređajte keks, pa sipajte fil, poravnajte i poređajte još jedan sloj keksa. Stavite u frižider da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE