Na spomen krempite prvo što vam padne na pamet je fina kremasta poslastica za koju treba potrošiti dosta truda i vremena, ali ovaj recept je drugačiji. Neće vam biti potrebno preveliko kulinarsko znanje i iskustvo, a za samo pola sata dobićete desert koji se topi u ustima.
Koliko lako i brzo se prave isto tako i nestaju sa tanjira, a sigurno se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1,5 l mleka
- 1 pakovanje lisnatog testa
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvadite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u njega razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mežanje dok se ne zgusne. Od belanaca i 50 grama šećera umutite čvrst sneg, pa umešajte u vrući fil. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, na par mesta ga izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Pre služenja pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem