Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLAKŠI RECEPT ZA KREMPITU: Hrskave kore i najfiniji krem, a za pripremu ne treba više od pola sata

Autor Marija Brčić

Krempita po ovom receptu pravi se nikad brže, a savršeno je kremasta.

 Krempite Izvor: Shutterstock

Na spomen krempite prvo što vam padne na pamet je fina kremasta poslastica za koju treba potrošiti dosta truda i vremena, ali ovaj recept je drugačiji. Neće vam biti potrebno preveliko kulinarsko znanje i iskustvo, a za samo pola sata dobićete desert koji se topi u ustima.

Koliko lako i brzo se prave isto tako i nestaju sa tanjira, a sigurno se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 l mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • šećer u prahu za posipanje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvadite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u njega razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mežanje dok se ne zgusne. Od belanaca i 50 grama šećera umutite čvrst sneg, pa umešajte u vrući fil. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, na par mesta ga izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Pre služenja pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti