Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA LAŽNU BAKLAVU: Sočna i puna nadeva kao prava, a brže se pravi - nećete se zaustaviti na jednom parčetu (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Dijetalna verzija ukusnog orijentalnog slatkiša.

 dijetalna baklava.png Izvor: Printscreen/Youtube/Home cooking

Ukoliko volite slađe slatkiše poput baklava, urmašica, tulumbi koje se prelivaju sirupom od šećera a želite ipak da smanjite unos šećera, ili ste na dijeti, imamo dobru vest za vas. Od sada uživajte u omiljenim baklavama bez griže savesti. Dijetalna verzija orijentalnog slatkiša je toliko ukusna i sočna da se nećete zaustaviti na jednom parčetu.

Sastojci:

  • 100-150 g debljih kora od spelte ili tortilja (integralnih ili od spelte)
  • 200 g oraha (100 g indijskih oraha + 100 g oraha)
  • 4-5 kašika meda
  • 2 kašike kokosovog ulja (ili biljnog ulja bez mirisa)
  • 70 ml vode
  • mak i orasi za dekoraciju

Za preliv:

  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika meda

Možda će vas zanimati

Priprema:

Indijske i obične orahe sameljite u secku do praha. U činiji pomešajte vodu, med i ulje pa umutite žicom. Prelijte mešavinu preko usitnjenih oraha i promešajte. To je fil.

U vatrostalnu posudu 15x10 stavite jednu koru pa premažite tanko filom od oraha. Ponovite postupak još 4 puta. Kada stavite poslednju koru nju prelijte mešavinom od 1 kašike ulja i 1 kašike meda. Razmažite po poslednjoj kori i pospite makom. Isecite na kvadrate ili oblik dijamanta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta. Kada servirate ukrasite orasima.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti