Stari britanski recept za puding od hleba je idealan način da iskoristite stari hleb, ali ujedno i sprečite bacanje hrane. Ova poslastica se može jesti hladna, ali je najbolja kada se jede tek spremljena dok je još topla.

Mnogi kažu da je ovo bio omiljeni desert princeze Dajane, a pravi se od jeftinih sastojaka koje već imate kod kuće.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 300 ml mleka
  • 200 g suvog grožđa
  • 1 jabuka 
  • 1 kašika  šećera
  • 40 g praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • nekoliko kapi isceđenog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g otopljenog putera

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Podmažite pleh sa malo putera, po mogućstvu bi bilo najbolje da bude četvrtastog oblika. Stari hleb, sa sve koricom isecite na manje kockice. Komadiće hleba potom umočite u mleko i držite oko 10 minuta dok se ne stvori kremasta smesa. U tu smesu dodajte narendanu jabuku, potom ostale sastojke i polovinu otopljenog putera i onda dobro izmešajte. Smesu sipajte u pleh i površinu zalijte ostatkom otopljenog putera. Stavite u rernu i pecite zmeđu sat i 15 minuta do sat i po. Kada poslastica bude pečena pospite šećerom u prahu i servirajte toplu sa kuglom sladoleda po želji. 

Izvor: Stvar ukusa