Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUDING OD STAROG HLEBA: Više nećete bacati hranu, a dobićete kremastu poslasticu koju ćete stalno praviti

Autor Marija Brčić

Napravite ukusan puding od starog hleba po ovom jednostavnom receptu.

 Puding od starog hleba Izvor: Shutterstock

Stari britanski recept za puding od hleba je idealan način da iskoristite stari hleb, ali ujedno i sprečite bacanje hrane. Ova poslastica se može jesti hladna, ali je najbolja kada se jede tek spremljena dok je još topla.

Mnogi kažu da je ovo bio omiljeni desert princeze Dajane, a pravi se od jeftinih sastojaka koje već imate kod kuće.

Sastojci:

  • 1 vekna starog hleba
  • 300 ml mleka
  • 200 g suvog grožđa
  • 1 jabuka 
  • 1 kašika  šećera
  • 40 g praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • nekoliko kapi isceđenog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g otopljenog putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Podmažite pleh sa malo putera, po mogućstvu bi bilo najbolje da bude četvrtastog oblika. Stari hleb, sa sve koricom isecite na manje kockice. Komadiće hleba potom umočite u mleko i držite oko 10 minuta dok se ne stvori kremasta smesa. U tu smesu dodajte narendanu jabuku, potom ostale sastojke i polovinu otopljenog putera i onda dobro izmešajte. Smesu sipajte u pleh i površinu zalijte ostatkom otopljenog putera. Stavite u rernu i pecite zmeđu sat i 15 minuta do sat i po. Kada poslastica bude pečena pospite šećerom u prahu i servirajte toplu sa kuglom sladoleda po želji. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nale

Nesto nalik ovom receptu sam pre 20-25 godina, kao dete jela u Slovackoj (testo preliveno pudingom od vanile) i secam se da je bilo ukusno

Ксенија

А јел не може од ‘новог” хлеба? Само од “старог”? Додуше, ја и не знам шта је то? Можда мислите на бајат хлеб?

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti