Ako volite da jedete čizkejk, mini verzija ovog čuvenog kolača će vas raspametiti. Još lakše i brže se priprema, a umesto da kuvate voćni žele, poslasticu ukrasite džemom, omiljenim srpskim slatkim namazom. Mini kolači koji se pojedu u dva zalogaju su odlično posluženje kada vam banu gosti, ali i kada želite da obogatite praznični slatki sto. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 100 g mlevenog keksa 
  • 40 g putera 
  • 125 g krem sira 
  • 70 ml jogurta
  • 2 kašičice vanilin šećera 
  • 2 kašike limunovog soka 
  • džem po izboru 

Priprema:
Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter i dobro sjedinite smesu. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa utisnite u svaku smesu sa keksom. Umutite krem sir sa jogurtom, vanilinim šećerom i limunovim sokom, pa sipajte u korpice. Stavite na 15 minuta u zamrzivač, a onda preko sipajte džem. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE