Ako volite da jedete čizkejk, mini verzija ovog čuvenog kolača će vas raspametiti. Još lakše i brže se priprema, a umesto da kuvate voćni žele, poslasticu ukrasite džemom, omiljenim srpskim slatkim namazom. Mini kolači koji se pojedu u dva zalogaju su odlično posluženje kada vam banu gosti, ali i kada želite da obogatite praznični slatki sto. Uživajte!
- Sastojci:
- 100 g mlevenog keksa
- 40 g putera
- 125 g krem sira
- 70 ml jogurta
- 2 kašičice vanilin šećera
- 2 kašike limunovog soka
- džem po izboru
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter i dobro sjedinite smesu. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa utisnite u svaku smesu sa keksom. Umutite krem sir sa jogurtom, vanilinim šećerom i limunovim sokom, pa sipajte u korpice. Stavite na 15 minuta u zamrzivač, a onda preko sipajte džem. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem