Ako volite da jedete čizkejk, mini verzija ovog čuvenog kolača će vas raspametiti. Još lakše i brže se priprema, a umesto da kuvate voćni žele, poslasticu ukrasite džemom, omiljenim srpskim slatkim namazom. Mini kolači koji se pojedu u dva zalogaju su odlično posluženje kada vam banu gosti, ali i kada želite da obogatite praznični slatki sto. Uživajte!
- Sastojci:
- 100 g mlevenog keksa
- 40 g putera
- 125 g krem sira
- 70 ml jogurta
- 2 kašičice vanilin šećera
- 2 kašike limunovog soka
- džem po izboru
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i istopljeni puter i dobro sjedinite smesu. U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa utisnite u svaku smesu sa keksom. Umutite krem sir sa jogurtom, vanilinim šećerom i limunovim sokom, pa sipajte u korpice. Stavite na 15 minuta u zamrzivač, a onda preko sipajte džem. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus