Čoko-moko spada u najlakše torte za pripremu, jer se koriste gotove kore, a fil se pravi od čokoladnog mleka i keksa. Bez obzira na jednostavnu pripremu spada u klasike, jer je ukus fantastičan, a ako ne želite da se odreknete ove poslastice ni u toku Uskršnjeg posta naš predlog je da napravite posnu verziju. Koriste se rozen kore, čokoladno sojino mleko i posna plazma, a na kraju se premazuje šlagom sa ukusom vanile. Za pripremu vam je potrebno manje od pola sata, a ako želite da kore što bolje upiju sastojke onda je ostavite nekih sat vremena u frižideru.
- Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml čokoladnog sojinog mleka
- 550 g posne mlevene plazme
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 400 ml posne slatke pavlake
Priprema:
Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa sipajte čokoladno sojino mleko i mlevenu plazmu. Umutite slatku pavlaku, pa onda premažite koru filom, zatim umućenom slatkom pavlakom, pa stavite sledeću koru.Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a na kraju celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus