Čoko-moko spada u najlakše torte za pripremu, jer se koriste gotove kore, a fil se pravi od čokoladnog mleka i keksa. Bez obzira na jednostavnu pripremu spada u klasike, jer je ukus fantastičan, a ako ne želite da se odreknete ove poslastice ni u toku Uskršnjeg posta naš predlog je da napravite posnu verziju. Koriste se rozen kore, čokoladno sojino mleko i posna plazma, a na kraju se premazuje šlagom sa ukusom vanile. Za pripremu vam je potrebno manje od pola sata, a ako želite da kore što bolje upiju sastojke onda je ostavite nekih sat vremena u frižideru.
- Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml čokoladnog sojinog mleka
- 550 g posne mlevene plazme
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 400 ml posne slatke pavlake
Priprema:
Margarin sobne temeprature umutite sa šećerom u prahu, pa sipajte čokoladno sojino mleko i mlevenu plazmu. Umutite slatku pavlaku, pa onda premažite koru filom, zatim umućenom slatkom pavlakom, pa stavite sledeću koru.Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a na kraju celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem