Jedan od najpoznatijih italijanskih specijaliteta su svakako lazanje, a njihova priprema nije nimalo komplikovana. Koristi se ragu umak koji se pravi tako što se u paradajz sosu krčka mleveno meso, a kako je u toku Uskršnji post, zamenite mrsne namirnice raznovrsnim povrćem koje će obogatiti čuveno jelo. Ovaj recept uspeva bukvalno svima, a super je i to što sastojci nisu skupi.
- Sastojci:
- 9 posnih kora za lazanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 1 šolja isečenih pečuraka
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 3 šolje rendanog biljnog sira
Priprema:
Kratko kuvajte kore za lazanje, kao što piše na uputstvu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk, mleveni beli, papriku, tikvice i pečurke. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte pelat, bosiljak, origano, so i biber. Promešajte da se sve lepo sjedini. Kuvajte dok ne proključa, a onda ostavite još 10-15 minuta. U tepsiju dimenzija 23x33 cm sipajte malo sosa, pa poređajte kore za lazanje. Pospite rendanim sirom, pa opet sos, kore i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj neka bude rendani sir. Pokrijte aluminijumskom folijom posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem